TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

İSİG TOPLANTILARINA KATILMAYA DEVAM EDİYORUZ

İSİG TOPLANTILARINA KATILMAYA DEVAM EDİYORUZ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 31.07.2018 Son Güncelleme: 31.07.2018

29.06.2018 Cuma günü Kimya Mühendisleri Odasında, İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi Beslenme Çalışma Grubu olarak İşçi Sağlığı İş Güvenliği Beslenme İlişkisi üzerine serbest tartışma gerçekleştirildi.

Şubemiz adına Yönetim Kurulu Üyemiz Sn.Zuhal KILAVUZ‘un katıldığı toplantıda, Sendikal örgütlenmede örnek toplu sözleşmelerden yola çıkılarak işyerinde işçinin beslenmesi için sendikal örgütlülüğün neler yapması gerektiği perspektifinde "Gıda Zehirlenmelerine Nasıl Bakılmalı?" konu başlığı detaylandırıldı.

GıdaMO İstanbul Şubesi tarafından, ‘‘gıda zehirlenmelerinde öncelikli hangi temel konular incelenmeli‘‘ hususunda, 2018 Ocak Ayından bu tarihe kadar olan gıda zehirlenmelerinin araştırılması, incelenmesi ve detaylandırılması kararları alındı.

22 Temmuz 2018 Pazar günü de Kimya Mühendisleri Odasında, İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi "Kavramlar Atölyesi Çalışması"na katıldık.

Şubemiz adına 2. Başkanımız Sn. Celal Selçuk ESEN‘in katıldığı Atölye çalışmasında bazı temel kavramlara (Gıda Hakkı, Dengeli Beslenme , Doyma, Soğuk Zincir, Gıda Zehirlenmesi, Önleyici Sağlık Hizmetleri vb.) detaylı açıklamalar getirildi. Toparlamalar sonrasında, halka yönelik bülten, broşür ve yazılı açıklama gibi bilgilendirme çalışmaları yapılması hedefleniyor.

 

Okunma Sayısı: 233