TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ISO 22000:2005 DENETÇİBAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ DUYURUSU

ISO 22000:2005 DENETÇİBAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ DUYURUSU
İSTANBUL
Yayına Giriş: 04.05.2017 Son Güncelleme: 04.05.2017

      Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi‘nde 24-28 Mayıs 2017 Çarşamba/Pazar günü gerçekleştirilecek 5 (beş) günlük ISO 17024 Akreditasyonlu Personel Sertifikasyonu ONAYLI ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ hakkındaki ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekleriz.


EĞİTİMİN AMACI

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenmiş yeni bir standarttır. Ekipman, paketleme malzemesi, temizlik malzemeleri ve katkı malzemeleri üreticileri gibi ilişkili kuruluşlar da dâhil "tarladan sofraya" gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için gerçek bir uluslararası standarttır. Eğitimin amacı katılımcılara kuruluşlarında ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi‘nin kurulması, uygulanması ve sistemin sürekli geliştirilebilmesi için gerekli olan bilgiyi vermek, son zamanlarda yaygınlaşan Tedarikçi denetlemeleri  ve 3. Taraf denetim becerilerini kazandırarak sistem için denetçi/baş denetçi yetiştirmektir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

 

GÜN 1

09:00 Açılış Ve Tanışma

09:30 Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Dökümantasyon

10:15 Çay Kahve Arası

10:30 Yönetim Sistemleri Dökümantasyonu devamı

11:15 ISO 22000 Geçmişi Ve Temelleri

12:00 ISO  9001 hakkında bilgi

12:30 Öğle Arası Yemek

13:30 ISO  9001 alıştırma

14:00 Denetim Tipleri

14:15 Çay Kahve Arası

14:30 Denetim Prosesi Alıştırmalar

15:30 Denetim Prosesi Alıştırmalar devam

16:00 Denetim Prosesi Alıştırmalar devam

16:45 Denetim Prosesi Alıştırmalar devam

17:15 1. Gün Gözden Geçirme

17.30  Gün Sonu

 

GÜN 2

09:00 1. Gün Değerlendirme

09:15 Proses tabanlı denetim örnekleme

09:30 İletişim becerileri

10:15 Çay Kahve Arası

10:30 Soru Listesi hazırlama alıştırması

11:15 Devam

12.00 ISO 19011

12:30 Öğle Arası Yemek

13:30 Denetçi Sorumlulukları

14:00 Role Play (İç Denetim)

14:45 Çay Kahve Arası

15:00 Aşama 1 Denetimi

15:30 Aşama 1 Denetimi Egzersiz

17:00 Denetim Planlama Ve Egzersizi

17.30 2. Gün Sonu

 

GÜN 3

09:00 2. Gün Değerlendirme

09:15 Gıda Güvenliğine Giriş

09.30 Gıda Güvenliği Tehlikeleri ve GMP/GHP

10:00 Çay Kahve Arası

10:15 Haccp prensipleri ve dökümantasyonu

11.00 ISO 22000 MADDE 1-4

11.45 YÖNETİM SORUMLULUĞU MADDE 5

12:30 Öğle Arası Yemek

13:30 KAYNAK YÖNETİMİ MADDE 6

14:00 GIDA GÜV PLANLAMA MADDE  7

15:00 Çay Kahve Arası

15:15 MADDE 7 DEVAM

16:30 HACCP PLANI GÖZDEN GEÇİRME

17:00 3. Gün Gözden Geçirme

17.30  Gün Sonu

 


GÜN 4

09:00 3. Gün Değerlendirme

09:30 PLANLAMA MADDE 7.7 -7.10

09:45 ÖLÇME, DOĞRULAMA, İYİLEŞTİRME MADDE 8

10:30 Çay Kahve Arası

10:45 17021 VE DENETİM BULGULARI

11.30 Uygunsuzlukların Sınıflandırılması

12.00 ISO 22000 HACCP İlişkisi

12:30 Öğle Arası Yemek

13:30 Aşama 2 Denetim Gözden Geçirme

14:00 Kapanış Toplantısı Ve Egzersizi

15:00 Çay Kahve Arası

15:30 Kapanış Toplantısı role play devam

16:15 Denetim Raporlama Ve Egzersizi

17:00 Denetim Sonrası Faaliyetler Ve Düzeltici Faaliyet Egzersizi

17:15 Günü Gözden Geçirme

17.30 Gün Sonu

 

GÜN 5

09:00 4.Gün Değerlendirme

09:30 Sertifikasyon Prosesi

10:00 Baş Denetçi Yetenek ve Becerileri

10:30 Çay Kahve Arası

10:45 Objektif Delillerin Değerlendirilmesi

11:15 Sınav Bilgilendirme Ve Kurs Gözden Geçirme

12:00 Sınav

14:00 Kurs Sonu


Not: Konu başlıkları sıralamasında değişiklikler olabilir.

KATILIMCI ŞARTLARI:

ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitim Belgesi olan, en az 3 yıl deneyimi bulunan, (tercihen iç denetçilik bilgisi olan) tüm sistem sorumluları, danışmanlar ve denetçiler.

 

EĞİTİMCİ:

Hasan MORDENİZ / Gıda Mühendisi
(eğitimci özgeçmişine ulaşmak için tıklayınız)

 

EĞİTİM BEDELİ:

Odamız / TMMOB Üyesi Olmayan Katılımcılar İçin: 1000 TL + KDV / Kişi (1180 TL) (KDV:%18)
Odamız / TMMOB Üyesi Olan Katılımcımlar İçin   :  850 TL + KDV / Kişi (1003 TL) (KDV:%18)

 

Eğitim ücretine, eğitim sonunda verilecek eğitim sertifikası, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar ve eğitim notları dâhildir.

ÖDEME VE KAYIT:

Ödemeler en geç eğitim tarihinden 3 iş günü öncesine kadar, (18 Mayıs)

  • TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı (IBAN NO:TR860006400000142130977928) hesaba veya
  • 08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.

 

Kesin kayıt için katılım formu ile ödeme yapıldığına dair banka dekontu mail veya faks ile şubemize iletilmesi gerekmektedir. (KAYIT FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

 

 
KAYIT İPTALİ:

Kayıt iptali, eğitimin tarihinden en geç 3 iş günü öncesine kadar yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan eğitim ücreti başka eğitimlerde kullanılabilir.

 

İrtibat-Eğitim Yeri

Eğitim Yeri: TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Eğitim Salonu
Adres: Mecidiye Köy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL
Tel: 0212 211 33 05
Faks: 0212 211 33 06
E-posta:

istanbulsubeanadolu@gidamo.org.tr

istanbulsube@gidamo.org.tr

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, eğitimi iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.

Okunma Sayısı: 2809