ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
Değerli Üyemiz,
Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi‘nde 10/11 Mart 2012 Cumartesi/Pazar günü gerçekleştirilecek iki günlük ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekliyoruz.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu a.
Tuğba YAMAN
Yazman Üye
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi
İstanbul - 10/11 Mart (Cumartesi/Pazar)2012
EĞİTİM PROGRAMI
Eğitimin Amacı:
Güvenli gıda üretimi konusunda temel prensipleri tanımlanmak, üretim aşamaları ve hammaddelerde olabilecek tehlikelerin (biyolojik, kimyasal ve fiziksel ) belirlenmesini ve risk analizini açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO22000:2005 ) standardı hakkında bilgi vermek.
1. GÜN
ISO22000-HACCP ilişkisi
Tarihsel Gelişim
ISO22000 standardında kullanılan terimler ve tanımlar
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ( Dokümantasyon ve kayıt tutma prosedürleri )
Yönetimin sorumluluğu (politika, hedefler, iletişim, acil durumlara hazırlık, yönetimin gözden geçirmesi)
Kaynak Yönetimi
Ön koşul programları
Grup çalışması
Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları
Grup çalışması /örnekler
2. GÜN
Tehlikelerin belirlenmesi
Risk analizi
Grup çalışması /örnekler
Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması
Haccp planının oluşturulması
Grup çalışması/örnekler
İzlenebilirlik Sistemi
Uygunsuzlukların kontrolü
Sistemin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi
Grup çalışması
Sorular ve Son değerlendirme
Eğitim Katılım Koşulları
Eğitimci
Kenan ALTUNKAYNAK- Gıda Mühendisi
(Ege Gıda Mühendisliğinden mezun olduktan sonra ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, İSO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC-FOOD denetim ve belgelendirme hizmetlerinde çalıştı.200 civarında yurt içi ve yurt dışında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetimine katıldıktan sonra bu sistemlerle ilgili irca onaylı bas denetçi eğitimleri vermektedir.)
Eğitim Bedeli
Eğitim Ücreti : 250 YTL./Kişi
TMMOB Üyesi : 175 YTL./Kişi
Öğrenci Üye : 100 YTL./Kişi
Seminer ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar, eğitim notları ve eğitim sonunda verilecek katılım belgesi ücreti dâhildir.
Ödeme
Ödemeler seminer tarihinden önce,
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı (IBAN NO:TR860006400000142130977928) hesaba veya
08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.
Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka dekontunun şubeye fakslanması gerekmektedir.
Eğim Saatleri
9:30/16:30
Kayıt İptali
Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.
İrtibat-Eğitim Yeri
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi
Adres: Osmanağa Mah. Nüzhetefendi Sok. No:34 K:1 D:3 Kadıköy/İSTANBUL
Tel:0216 346 49 48 / 0533 476 26 87
Faks: 0216 347 15 25
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.