TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

İSTANBUL
Yayına Giriş: 27.02.2012 Son Güncelleme: 27.02.2012

 

Değerli Üyemiz,

Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi‘nde 10/11 Mart 2012 Cumartesi/Pazar günü gerçekleştirilecek iki günlük ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

 


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu a.

Tuğba YAMAN
Yazman Üye

 

 


ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi
İstanbul - 10/11 Mart (Cumartesi/Pazar)2012

 

EĞİTİM PROGRAMI

Eğitimin Amacı:


Güvenli gıda üretimi konusunda temel prensipleri tanımlanmak, üretim aşamaları ve hammaddelerde olabilecek tehlikelerin (biyolojik, kimyasal ve fiziksel ) belirlenmesini ve risk analizini açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO22000:2005 ) standardı hakkında bilgi vermek.

1. GÜN

  • ISO22000-HACCP ilişkisi

  • Tarihsel Gelişim

  • ISO22000 standardında kullanılan terimler ve tanımlar

  •  Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ( Dokümantasyon ve kayıt tutma prosedürleri )

  • Yönetimin sorumluluğu (politika, hedefler, iletişim, acil durumlara hazırlık, yönetimin gözden geçirmesi)

  • Kaynak Yönetimi

  •  Ön koşul programları

  • Grup çalışması

  • Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları

  •  Grup çalışması /örnekler

 

2. GÜN

  • Tehlikelerin belirlenmesi

  • Risk analizi

  • Grup çalışması /örnekler

  • Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması

  •  Haccp planının oluşturulması

  • Grup çalışması/örnekler

  • İzlenebilirlik Sistemi

  •  Uygunsuzlukların kontrolü

  • Sistemin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi

  •  Grup çalışması

  • Sorular ve Son değerlendirme

 

Eğitim Katılım Koşulları            

Eğitimci

Kenan ALTUNKAYNAK- Gıda Mühendisi


(Ege Gıda Mühendisliğinden mezun olduktan sonra ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, İSO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC-FOOD denetim ve belgelendirme hizmetlerinde çalıştı.200 civarında yurt içi ve yurt dışında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetimine katıldıktan sonra bu sistemlerle ilgili irca onaylı bas denetçi eğitimleri vermektedir.)

Eğitim Bedeli


Eğitim Ücreti : 250 YTL./Kişi    
TMMOB Üyesi : 175 YTL./Kişi    
Öğrenci Üye : 100 YTL./Kişi


Seminer ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar, eğitim notları ve eğitim sonunda verilecek katılım belgesi ücreti  dâhildir.

Ödeme


Ödemeler seminer tarihinden önce,
 

  • TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı (IBAN NO:TR860006400000142130977928) hesaba veya

  •  08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.

Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka dekontunun şubeye fakslanması gerekmektedir.

Eğim Saatleri

9:30/16:30

Kayıt İptali


Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.

İrtibat-Eğitim Yeri


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi
Adres: Osmanağa Mah. Nüzhetefendi Sok. No:34 K:1 D:3 Kadıköy/İSTANBUL
Tel:0216 346 49 48 / 0533 476 26 87
Faks: 0216 347 15 25

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.

Okunma Sayısı: 961