TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 24.09.2012 Son Güncelleme: 24.09.2012

ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ


Değerli Üyemiz,

Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi‘nde 6-7 Ekim 2012 Cumartesi/Pazar günü gerçekleştirilecek iki günlük ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

 


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Marmara Bölge Şubesi Yönetim Kurulu a.

Tuğba YAMAN
Yazman Üye

 

 


 
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi
İstanbul - 6-7 Ekim (Cumartesi/Pazar)2012

EĞİTİM PROGRAMI

Eğitimin Amacı:


Güvenli gıda üretimi konusunda temel prensipleri tanımlanmak, üretim aşamaları ve hammaddelerde olabilecek tehlikelerin (biyolojik, kimyasal ve fiziksel ) belirlenmesini ve risk analizini açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO22000:2005 ) standardı hakkında bilgi vermek.

1. GÜN

ISO22000-HACCP ilişkisi
Tarihsel Gelişim
ISO22000 standardında kullanılan terimler ve tanımlar
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ( Dokümantasyon ve kayıt tutma prosedürleri )
Yönetimin sorumluluğu (politika, hedefler, iletişim, acil durumlara hazırlık, yönetimin gözden geçirmesi)
Kaynak Yönetimi
Ön koşul programları
Grup çalışması
Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları
Grup çalışması /örnekler
 

2. GÜN

Tehlikelerin belirlenmesi
Risk analizi
Grup çalışması /örnekler
Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması
Haccp planının oluşturulması
Grup çalışması/örnekler
İzlenebilirlik Sistemi
Uygunsuzlukların kontrolü
Sistemin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi
Grup çalışması
Sorular ve Son değerlendirme
 

Eğitim Katılım Koşulları            

Eğitimci

M. Ayhan KENTBUĞA- Gıda Yüksek Mühendisi
Eğitimcinin Özgeçmişine Ulaşmak İçin Tıklayınız

Eğitim Bedeli
Eğitim Ücreti :
250 YTL./Kişi    
TMMOB Üyesi :
175 YTL./Kişi    
Öğrenci Üye :
100 YTL./Kişi

Seminer ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar, eğitim notları ve eğitim sonunda verilecek katılım belgesi ücreti dâhildir.

Ödeme
Ödemeler seminer tarihinden önce,
 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı (IBAN NO:TR860006400000142130977928) hesaba veya
08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.

Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka dekontunun şubeye fakslanması gerekmektedir.

Eğim Saatleri

9:30/16:30

Kayıt İptali


Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.


İrtibat-Eğitim Yeri


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi
Adres: Osmanağa Mah. Nüzhetefendi Sok. No:34 K:1 D:3 Kadıköy/İSTANBUL
Tel:0216 346 49 48 / 0533 476 26 87
Faks: 0216 347 15 25

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.
 

Okunma Sayısı: 1448