ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
ISO 22000:2005
GIda Güvenlİğİ
Yönetİm Sİstemİ Eğİtİmİ
İzmİr–27/28 MART 2010
EĞİTİMİN HEDEFİ
Katılımcıların;
·Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemlerinin ISO 22000:2005' e geçişini sağlayabilecek,
·Mevcut kalite yönetim sistemlerine gıda güvenliği yönetim sistemini entegre edebilecek,
·Uygulamalar ile çalıştıkları firmalara GGYS'ni kurma çalışmalarını başlatabilecek yetkinliğe ulaşmalarıdır.
KATILIMCI ÖZELLİKLERİ
Bu program çalıştıkları firmada
·Gıda güvenliği yönetim sistemlerini kurmak isteyen,
·Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemini iyileştirmek ve ISO 22000'e geçişini sağlamak isteyen,
·Gıda güvenliği yönetim sistemi içindeki rolünü anlamak ve geliştirmek isteyen katılımcılara yöneliktir.
YÖNTEMLER
·Anlatım, örnek uygulama, doküman hazırlama ve vaka çalışmaları ile uygulamalar yapılacaktır.
·Katılımcılara hazırlanması gereken temel bazı dokümanlarla ilgili doküman örnekleri veya doküman şablonları verilecektir.
SERTİFİKA
Eğitim sonunda ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi katılım sertifikası verilecektir.
EĞİRİMİN İÇERİĞİ
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Organizasyonlar için Şartlar
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
·Genel Şartlar
Dokümantasyon Şartları
Yönetimin Sorumluluğu
·Yönetimin Taahhüdü
·Gıda Güvenliği Politikası
·Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Planlaması
·Sorumluluk ve Yetki
·Gıda Güvenliği Takım Lideri
·İletişim
·Acil Durum Hazırlığı ve Karşılık Verme
·Yönetimin Gözden Geçirmesi
Kaynak Yönetimi
·Kaynak Sağlama
·İnsan Kaynakları
·Altyapı
·Çalışma Ortamı
Güvenli Ürünlerin Planlanması ve Gerçekleştirilmesi
·Genel
·Ön Koşul Uygulamaları (ÖKP‘ler)
·Tehlike Analizi Gerçekleştirmenin Ön Adımları
·Tehlike Analizi
·Operasyonel Ön Koşul Programlarının Hazırlanması
·HACCP Planının Oluşturulması
·Doğrulama Planı
·İzlenebilirlik Sistemi
·Uygunsuzlukların Kontrolü
Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve Geliştirilmesi
·Genel
·Ölçüm Kombinasyonları Kontrolünün Geçerli Kılınması
·İzleme ve ölçmenin Kontrolü
·Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Doğrulaması
·İyileştirme
Uygulama: Tehlike Analizinin Yapılması ve HACCP Planının Hazırlanması
·Akış Şeması
·Yerleşim Planı
·HACCP Planı
·Tehlike Analizi
EĞİTİMCİ
Dr. Murat ÖZDEMİR (Gıda Mühendisi)
EĞİTİM BEDELİ
Eğitim Ücreti : 250 YTL./Kişi
Oda Üyesi : 175 YTL./Kişi
Öğrenci Üye : 100 YTL./Kişi
Seminer ücretine, öğle yemekleri, ara ikramlar ve seminer notları dâhildir.
ÖDEME
Ödemeler seminer tarihinden önce,
·TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi‘nin Vakıflar Bankası Alsancak Şubesi‘ndeki 00158007288202625 numaralı hesabına (IBAN NO TR37 0001 5001 5800 7288 2026 25) veya
·TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi'ne elden yapılabilir.
Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka hesap belgesinin şubeye fakslanması gerekmektedir.
EĞİTİM SAATLERİ
9:30/17:30
KAYIT İPTAL
Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.
İRTİBAT
TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası
Ege Bölge Şubesi
Adres: Haydar Aliyev Cad. No:63 Kat:1 Daire:1 Manavkuyu-Bayraklı/İZMİR
Tel: 0232 347 62 77 Faks: 0232 348 29 15
E-Posta: izmirsube@gidamo.org.tr
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar.
Okunma Sayısı: 1166