ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ DUYURUSU
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi`nde 08 – 09 Aralık 2018 Cumartesi - Pazar günleri gerçekleştirilecek olan iki günlük ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Tüm üyelerimizin bilgisine sunulur. Katılımlarınızı bekleriz.
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
08 - 09 Aralık 2018 Cumartesi - Pazar
10.00 / 17.00
İstanbul
Eğitimin Amacı:
Güvenli gıda üretimi konusunda temel prensipleri tanımlanmak, üretim aşamaları ve hammaddelerde olabilecek tehlikelerin (biyolojik, kimyasal ve fiziksel ) belirlenmesini ve risk analizini açıklamak ve uygulamalarla göstermek. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO22000:2005) standardı hakkında bilgi vermek.
NOT: Yeni Yayınlanan ISO 22000:2018 Standardı Hakkında da Bilgilendirme Yapılacaktır.
1. GÜN
* ISO22000-HACCP ilişkisi
* Tarihsel Gelişim
* ISO22000 standardında kullanılan terimler ve tanımlar
* Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ( Dokümantasyon ve kayıt tutma prosedürleri )
* Yönetimin sorumluluğu (politika, hedefler, iletişim, acil durumlara hazırlık, yönetimin gözden geçirmesi)
* Kaynak Yönetimi
* Ön koşul programları
* Grup çalışması
* Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları
* Ürün ve Hammadde Tanım
*Akış Şeması Çıkarılması
* Grup çalışması /örnekler
2. GÜN
* Tehlikelerin belirlenmesi
* Risk analizi
* Grup çalışması /örnekler
* Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması
* Haccp planının oluşturulması
* Grup çalışması/örnekler
* İzlenebilirlik Sistemi
* Uygunsuzlukların kontrolü
* Düzeltici Faaliyet Açılması ve Takibi
* İç Tetkik Planlama Ve Gerçekleştirme
* Sistemin geçerli kılınması, doğrulanması ve geliştirilmesi
* Grup çalışması
* Sorular ve Son değerlendirme
EĞİTMEN
Hasan MORDENİZ (Gıda Mühendisi- Baş Denetçi - Eğitmen - Danışman)
Eğitimcinin Özgeçmişine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
EĞİTİM KATILIM KOŞULLARI / BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ
Eğitime başvuracak olan Oda üyelerinin aidat borcu bulunmaması gerekmektedir.
EĞİTİM BEDELİ
Eğitim Ücreti : 350 TL./Kişi
TMMOB (oda) Asil Üyesi : 250 TL./Kişi
Çalışmayan ve Öğrenci TMMOB ( Oda) Üyesi : 100 TL./Kişi
NOT 1: Çalışmayan Üyeler SGK Dökümü ve Dilekçe İle Çalışmadığını Belgelendirmeleri Gerekmektedir.
NOT 2: Öğrenci Üyelerin Öğrenci Belgesi İletmeleri Gerekmektedir.
Havale veya EFT‘den kaynaklanabilecek kesintiler hariç, net ödenmesi gereken tutarlar yukarıdaki gibidir.
* Eğitim ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar, eğitim notları ve eğitim sonunda verilecek katılım belgesi dâhildir.
* Eğitim başvurusu, aşağıda bulunan kayıt formu doldurularak Eğitim tarihinden 3 gün öncesine kadar Oda`ya faksla veya e-posta ile bilgi verilerek yapılır.
EĞİTİM KAYIT FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
ÖDEME
Ödemeler eğitim tarihinden önce; aşağıdaki hesap numaralarına yapılabilir. Yapılan ödemelere ait dekontun Oda`ya fakslanması veya e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.
Ödemeler TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına
* Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı
(IBAN NO: TR860006400000142130977928) hesaba veya
* 08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.
KAYIT İPTALİ
Kayıt iptali eğitim tarihinden 1 hafta öncesine kadar faksla veya e-posta ile ODA‘ya yazılı olarak bildirilmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Yapılan iptallerde ise yatırılan eğitim ücreti sadece başka bir eğitimde kullanılabilir.
EĞİTİM SAATLERİ
10.00 / 17:00
İRTİBAT-EĞİTİM YERİ
Yer : TMMOB Gıda Mühendisleri İstanbul Şubesi Eğitim Salonu
Adres : Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No: 14 Adıgüzel Çarşısı Kat:1 D:1 Şişli /İSTANBUL
Tel : 0212 211 33 05
Faks : 0212 211 33 06
İlgili Kişi : Seher ÇETİN
e-posta : istanbulsubeanadolu@gidamo. org.tr (Eğitim Dekontunu ve Başvuru Formunu bu e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir.)
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda ve gerekli bulunan diğer koşullarda, Eğitimi iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.