TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ
İZMİR
Yayına Giriş: 30.03.2017 Son Güncelleme: 30.03.2017
KATILIMCILARIN;
· Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemlerinin ISO 22000`e geçişini sağlayabilecek,
· Mevcut kalite yönetim sistemlerine gıda güvenliği yönetim sistemini entegre edebilecek,
· Uygulamalar ile çalıştıkları firmalara GGYS`ni kurma çalışmalarını başlatabilecek yetkinliğe ulaşmalarıdır.
 
KATILIMCI ÖZELLİKLERİ
Bu program çalıştıkları firmada
·    Gıda güvenliği yönetim sistemlerini kurmak isteyen,
·  Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemini iyileştirmek ve ISO 22000`e geçişini sağlamak isteyen,
·   Gıda güvenliği yönetim sistemi içindeki rolünü anlamak ve geliştirmek isteyen katılımcılara yöneliktir.
 
YÖNTEMLER
·  Anlatım, örnek uygulama, doküman hazırlama ve vaka çalışmaları ile uygulamalar yapılacaktır.
· Katılımcılara hazırlanması gereken temel bazı dokümanlarla ilgili doküman örnekleri veya doküman şablonları verilecektir.
 
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Organizasyonlar için Şartlar
 
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
·    Genel Şartlar
Dokümantasyon Şartları
Yönetimin Sorumluluğu
·    Yönetimin Taahhüdü
·    Gıda Güvenliği Politikası
·    Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Planlaması
·    Sorumluluk ve Yetki
·    Gıda Güvenliği Takım Lideri
·    İletişim
·    Acil Durum Hazırlığı ve Karşılık Verme
·    Yönetimin Gözden Geçirmesi
·    Kaynak Yönetimi
Kaynak Sağlama
·    İnsan Kaynakları
·    Altyapı
·    Çalışma Ortamı
Güvenli Ürünlerin Planlanması ve  Gerçekleştirilmesi
·    Genel
·    Ön Koşul Uygulamaları (ÖKP‘ler)
·    Tehlike Analizi Gerçekleştirmenin Ön Adımları
·    Tehlike Analizi
·    Operasyonel Ön Koşul Programlarının Hazırlanması
·    HACCP Planının Oluşturulması
·    Doğrulama Planı
·    İzlenebilirlik Sistemi
·    Uygunsuzlukların Kontrolü
Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve Geliştirilmesi
·    Genel
·    Ölçüm Kombinasyonları Kontrolünün Geçerli Kılınması
·    İzleme ve ölçmenin Kontrolü
·    Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Doğrulaması
·    İyileştirme
 
Uygulama: Tehlike Analizinin Yapılması ve HACCP Planının Hazırlanması
·    Akış Şeması
·    Yerleşim Planı
·    HACCP Planı
·    Tehlike Analizi
 
SERTİFİKA
Eğitim sonunda ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri katılım belgesi verilecektir.
 
EĞİTİM TARİHLERİ VE SAATLERİ
13-14 Mayıs 2017
09.30-17.30
 
EĞİTİMCİ
Atıl GEDİK (Gıda Yüksek Mühendisi)
 
EĞİTİM BEDELİ
Eğitim Ücreti                    : 350 TL./Kişi     
Oda Üyesi                        : 250 TL./Kişi    
Öğrenci Üye (Lisans)         : 100 TL./Kişi
 
ÖDEME
Ödemeler eğitim tarihinden önce, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İktisadi İşletmesine ait, İş Bankası Meşrutiyet Şubesi 4213-977928 (IBAN NO TR86 0006 4000 0014 2130 9779 28) numaralı hesabına yatırılır. Katılım formu ve ödeme dekontu şubeye ulaştırılır.
 
KAYIT İPTALİ
Kayıt iptali, eğitim tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan eğitim ücreti başka bir eğitimde kullanılabilir.
 
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, eğitimi iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Eğitim kesinleştiğinde Oda tarafından katılımcılara duyurulur.
 
İRTİBAT
Adres: Süvari Cad. Yüceer 1 Apt. No:74 Kat:1 Daire:2 Bornova/İZMİR
Tel: 0232 373 94 36 Faks: 0232 339 31 12 E-Posta: izmirsube@gidamo.org.tr

 

 

 

Okunma Sayısı: 1229