ISO22000&İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ 45 NİSAN 2015
ISO 22000/İÇ TETKİKÇİ (KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİKÇİSİ) EĞİTİMİ
EĞİTİMİN HEDEFİ
Katılımcıların;
Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemlerinin ISO 22000`e geçişini sağlayabilecek,
Mevcut kalite yönetim sistemlerine gıda güvenliği yönetim sistemini entegre edebilecek,
Uygulamalar ile çalıştıkları firmalara GGYS`ni kurma çalışmalarını başlatabilecek yetkinliğe ulaşmalarıdır.
KATILIMCI ÖZELLİKLERİ
Bu program çalıştıkları firmada
Gıda güvenliği yönetim sistemlerini kurmak isteyen,
Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemini iyileştirmek ve ISO 22000`e geçişini sağlamak isteyen,
Gıda güvenliği yönetim sistemi içindeki rolünü anlamak ve geliştirmek isteyen katılımcılara yöneliktir.
YÖNTEMLER
Anlatım, örnek uygulama, doküman hazırlama ve vaka çalışmaları ile uygulamalar yapılacaktır.
Katılımcılara hazırlanması gereken temel bazı dokümanlarla ilgili doküman örnekleri veya doküman şablonları verilecektir.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Organizasyonlar için Şartlar
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Genel Şartlar
Dokümantasyon Şartları
Yönetimin Sorumluluğu
Yönetimin Taahhüdü
Gıda Güvenliği Politikası
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Planlaması
Sorumluluk ve Yetki
Gıda Güvenliği Takım Lideri
İletişim
Acil Durum Hazırlığı ve Karşılık Verme
Yönetimin Gözden Geçirmesi
Kaynak Yönetimi
Kaynak Sağlama
İnsan Kaynakları
Altyapı
Çalışma Ortamı
Güvenli Ürünlerin Planlanması ve Gerçekleştirilmesi
Genel
Ön Koşul Uygulamaları (ÖKP‘ler)
Tehlike Analizi Gerçekleştirmenin Ön Adımları
Tehlike Analizi
Operasyonel Ön Koşul Programlarının Hazırlanması
HACCP Planının Oluşturulması
Doğrulama Planı
İzlenebilirlik Sistemi
Uygunsuzlukların Kontrolü
Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve Geliştirilmesi
Genel
Ölçüm Kombinasyonları Kontrolünün Geçerli Kılınması
İzleme ve ölçmenin Kontrolü
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Doğrulaması
İyileştirme
Uygulama: Tehlike Analizinin Yapılması ve HACCP Planının Hazırlanması
Akış Şeması
Yerleşim Planı
HACCP Planı
Tehlike Analizi
İÇ TETKİKÇİ (KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİKÇİSİ)
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Terimler-Tanımlar
Tetkik Prensipleri
Tetkik Programının Yönetilmesi
Tetkik Faaliyetleri (Tetkikin Gerçekleştirilmesi, Açılış Toplantısı, Kapanış Toplantısı, Raporlama, Düzeltici Faaliyetler ve Düzeltmeler)
BRC-Gıda Güvenliği İçin Global Standart Eğitimi
SERTİFİKA
Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.
EĞİTİMCİ
Oğuz PELİKLİ (Gıda Mühendisi)
EĞİTİM BEDELİ
Eğitim Ücreti : 250 TL./Kişi
Oda Üyesi : 175 TL./Kişi (Aidat borcu bulunmaması gerekmektedir)
Öğrenci Üye (Lisans) : 100 TL./Kişi
Seminer ücretine, sabah kahvaltısı, öğle yemekleri, ara ikramlar ve seminer notları dâhildir.
ÖDEME
Ödemeler seminer tarihinden önce, İş Bankası Meşrutiyet Şubesi 4213-977928 (IBAN NO TR860006400000142130977928) numaralı TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İktisadi İşletme Hesabına yapılacaktır.
Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka hesap belgesinin şubeye fakslanması gerekmektedir.
EĞİTİM SAATLERİ
09.30-17.30
KAYIT İPTALİ
Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.
İRTİBAT
Adres: Süvari Cad. Yüceer 1 Apt. No:74 Kat:1 Daire:2 Bornova/İZMİR
Tel: 0232 373 94 36 Faks: 0232 339 31 12
E-Posta: izmirsube@gidamo.org.tr
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar.