TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ISO22000&İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ 45 NİSAN 2015

ISO22000&İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ 45 NİSAN 2015
İZMİR
Yayına Giriş: 24.03.2015 Son Güncelleme: 24.03.2015

ISO 22000/İÇ TETKİKÇİ (KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİKÇİSİ) EĞİTİMİ

 

EĞİTİMİN HEDEFİ

Katılımcıların;

  • Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemlerinin ISO 22000`e geçişini sağlayabilecek,

  • Mevcut kalite yönetim sistemlerine gıda güvenliği yönetim sistemini entegre edebilecek,

  • Uygulamalar ile çalıştıkları firmalara GGYS`ni kurma çalışmalarını başlatabilecek yetkinliğe ulaşmalarıdır.

     

    KATILIMCI ÖZELLİKLERİ

    Bu program çalıştıkları firmada

  • Gıda güvenliği yönetim sistemlerini kurmak isteyen,

  • Mevcut gıda güvenliği yönetim sistemini iyileştirmek ve ISO 22000`e geçişini sağlamak isteyen,

  • Gıda güvenliği yönetim sistemi içindeki rolünü anlamak ve geliştirmek isteyen katılımcılara yöneliktir.

     

    YÖNTEMLER

  • Anlatım, örnek uygulama, doküman hazırlama ve vaka çalışmaları ile uygulamalar yapılacaktır.

  • Katılımcılara hazırlanması gereken temel bazı dokümanlarla ilgili doküman örnekleri veya doküman şablonları verilecektir.

     

    EĞİTİMİN İÇERİĞİ

    ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirindeki Organizasyonlar için Şartlar

     

          Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

  • Genel Şartlar

          Dokümantasyon Şartları

          Yönetimin Sorumluluğu

  • Yönetimin Taahhüdü

  • Gıda Güvenliği Politikası

  • Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Planlaması

  • Sorumluluk ve Yetki

  • Gıda Güvenliği Takım Lideri

  • İletişim

  • Acil Durum Hazırlığı ve Karşılık Verme

  • Yönetimin Gözden Geçirmesi

  • Kaynak Yönetimi

          Kaynak Sağlama

  • İnsan Kaynakları

  • Altyapı

  • Çalışma Ortamı

          Güvenli Ürünlerin Planlanması ve  Gerçekleştirilmesi

  • Genel

  • Ön Koşul Uygulamaları (ÖKP‘ler)

  • Tehlike Analizi Gerçekleştirmenin Ön Adımları

  • Tehlike Analizi

  • Operasyonel Ön Koşul Programlarının Hazırlanması

  • HACCP Planının Oluşturulması

  • Doğrulama Planı

  • İzlenebilirlik Sistemi

  • Uygunsuzlukların Kontrolü

          Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve Geliştirilmesi

  • Genel

  • Ölçüm Kombinasyonları Kontrolünün Geçerli Kılınması

  • İzleme ve ölçmenin Kontrolü

  • Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Doğrulaması

  • İyileştirme

     

    Uygulama: Tehlike Analizinin Yapılması ve HACCP Planının Hazırlanması

  • Akış Şeması

  • Yerleşim Planı

  • HACCP Planı

  • Tehlike Analizi

İÇ TETKİKÇİ (KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ TETKİKÇİSİ)

  • EĞİTİMİN İÇERİĞİ

  • Terimler-Tanımlar

  • Tetkik Prensipleri

  • Tetkik Programının Yönetilmesi

  • Tetkik Faaliyetleri (Tetkikin Gerçekleştirilmesi, Açılış Toplantısı, Kapanış Toplantısı, Raporlama, Düzeltici Faaliyetler ve Düzeltmeler)

  • BRC-Gıda Güvenliği İçin Global Standart Eğitimi

     

    SERTİFİKA

    Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.

     

    EĞİTİMCİ

    Oğuz PELİKLİ (Gıda Mühendisi)

     

    EĞİTİM BEDELİ

    Eğitim Ücreti                     : 250 TL./Kişi      

    Oda Üyesi                          : 175 TL./Kişi (Aidat borcu bulunmaması gerekmektedir)    

    Öğrenci Üye (Lisans)        : 100 TL./Kişi

     

    Seminer ücretine, sabah kahvaltısı, öğle yemekleri, ara ikramlar ve seminer notları dâhildir.

     

    ÖDEME

    Ödemeler seminer tarihinden önce, İş Bankası Meşrutiyet Şubesi 4213-977928 (IBAN NO TR860006400000142130977928) numaralı TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İktisadi İşletme Hesabına yapılacaktır.

     

    Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka hesap belgesinin şubeye fakslanması gerekmektedir.

     

    EĞİTİM SAATLERİ

    09.30-17.30

     

    KAYIT İPTALİ

    Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.

     

    İRTİBAT

    Adres: Süvari Cad. Yüceer 1 Apt. No:74 Kat:1 Daire:2 Bornova/İZMİR

    Tel: 0232 373 94 36 Faks: 0232 339 31 12

    E-Posta: izmirsube@gidamo.org.tr

     

    TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar.

     

Okunma Sayısı: 400