TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 20212022 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİNE KATILIM SAĞLADIK

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 20212022 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİNE KATILIM SAĞLADIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 24.06.2022 Son Güncelleme: 24.06.2022

 

20 Haziran 2022 Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Konferans Salonunda gerçekleştirilen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil GÜLSU davetli olarak katılım sağladı. Törende bir konuşma yaparak, dereceye giren öğrencilere plaket verdi. 

Konuşmasından bir bölümÖğrencilerimizin bu mutlu gününde burada olmaktan çok memnunum. Üniversiteler bilimsel bilginin üretildiği gelecek kuşaklar ve topluma aktarıldığı alanlardır. Siz öğrenciler gelecekte karar verici, yönlendirici konumlarda olduğunuzda, bilimsel bilgiyi kullanırken toplum yararını göz etmeyi lütfen unutmayın. 

Bilindiği üzere ülkemizin 3 tarafı sular ile kaplı bir yarımadadır. Su canlılarını iyileştirmek ve yetiştirmek, sınırlı kaynaklarımızın verimli kullanılması sürdürülebilir bir dünya için çok önemlidir.  Kaynaklarımızın hızla tükenmesi beraberinde sorunlarda getirmiştir. İklim krizi, ekonomik krizler, tarım ve su sorunları, savaşlar nedeniyle güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmak her zamankinden zor olmaya başlamıştır. Tabii çok fazla karamsarlığı kapılmamak lazım. Çözüm çok uzakta değil bilim ve teknolojiye sağlıklı çözümler üretilebilir ve üretilmek zorundadır. 

Ülkemizde sular ve su ürünleri küresel ısınma, evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklar nedeniyle tehdit altındadır. Ayrıca müsilaj ve mikroplastikler de su ürünlerinde gıda güvenliğini tehdit etmektedir. Çözüm için bilim ve teknoloji demiştik. Bu araçları kullanacak olan sizler ve bizleriz. Tarım ve Orman bakanlığında Su ürünleri mühendislileri 1380 sayılı su ürünleri kanununa göre denetim yapıp gıda güvenliği sağlamaktadır.

Okunma Sayısı: 263