TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

KANSER RAPORUNU AÇIKLADIĞI İÇİN YARGILANAN ODAMIZ ÜYESİ BİLİM İNSANI YRD DOÇ DR BÜLENT ŞIK’IN YANINDAYIZ

KANSER RAPORUNU AÇIKLADIĞI İÇİN YARGILANAN ODAMIZ ÜYESİ BİLİM İNSANI YRD DOÇ DR BÜLENT ŞIK’IN YANINDAYIZ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 08.02.2019 Son Güncelleme: 08.02.2019

Halk sağlığı araştırmasının kanser riski sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığı için hakkında hazırlanan iddianamede 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Odamız üyesi bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık ilk duruşması 07 Şubat 2019 tarihinde çağlayan adliyesinde görüldü. 

Akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları, Baro başkanları ve Avukatlar ile birlikte TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubemizin Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda üyelerimiz ile Öğrenci Üyelerimiz Bülent Hocamıza destek için çağlayan adliyesindeydiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, Kocaeli, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Antalya‘daki kanser vakalarının endüstriyel çevre kirliliğiyle bağını ortaya koyan projenin sona ermesinin üzerinden üç yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Sağlık Bakanlığı`ndan ne bir açıklama yapıldı ne de araştırma bulguları kullanılıp önlem alındı. Projenin sonuçlarını açıkladığı için hakkında dava açılan Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık‘ın 07 Şubat 2019 tarihinde yapılan duruşmada avukatların iddianameye yanıtlar ise;

- Anayasanın 56.maddesi Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Bülent Şık`ın haberi ihbar kabul edilerek araştırma sonuçları sorgulanmalıdır.

- Bilimsel Veriler Cezalandırılıyor.

-  Yaşam Hakkının İhlali

- Bilim yargılanıyor, tarih yazılıyor... Bu bilgileri izleyenler suçlansın.

- Bilim insanının yaşam hakkı için mücadelesi yanıtları verildi.

Sorumluların değil bilimin yargılandığı ülkede adaletin olmadığını gözler önüne serildi. 

             Bülent Şık‘ın avukatlarının derhal beraat talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 30 Mayıs‘a ertelendi.

            Çocuklarımızın ve Ülkemizin geleceği için tüm üyelerimizi 30 Mayıs`ta daha güçlü bir katılımla Çağlayan Adliyesine Bülent Şık`ın yanında olmaya çağırıyoruz.

 

Okunma Sayısı: 130