TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

KOCAELİ TEMSİLCİMİZ SEMA OLKUN KOPAL GIDA TERÖRÜ KONULU PANELE KONUŞMACI OLARAK KATILDI

KOCAELİ TEMSİLCİMİZ SEMA OLKUN KOPAL GIDA TERÖRÜ KONULU PANELE KONUŞMACI OLARAK KATILDI
MERKEZ
Yayına Giriş: 02.05.2018 Son Güncelleme: 02.05.2018

 TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Olkun Kopal, Gebze‘de düzenlenen Gıda Terörü konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Kopal, Gıda MÜhendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği‘nde Yönetim olarak yaklaşık 6 aydır görevde bulunduklarını, bu süre boyunca, mesleğimiz, Odamız, meslektaşlarımız için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Odamızın bölgemizdeki gıda terörü, gıdalarda tağşiş vb. konularda tüketiciyi-bölge halkını doğru bilgilendirmek gibi önemli bir misyonu olduğunu sözlerine ekledi.

Sema Olkun Kopal, Kent Politikaları Derneği tarafından düzenlenen panelde, geçtiğimiz haftalarda açıklanan, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmış ama halktan gizlenen bir araştırmanın sonuçlarına da yer verdi.

Özellikle bölgemizde kanser hastalığına yakalanma oranı Türkiye ortalamasının neredeyse 3 katı olan Dilovası bölgesindeki çevre kirliliğinin gıdalarımızı, havamızı ve suyumuzu nasıl etkilediğine değindi.

İlgili kurumların yaşadığımız gıda terörü, gıdamızın çevresel faktörlerle kirlenmesi konusunda tedbir almak için harekete geçmesi gerektiğni, denetimlerin arttırılması, çevresel etkenlerin ortaya konduğu araştırma sonuçlarının açıklanması gerektiğini belirtti. Gıda terörünü yaratan ve gıdalarımızı kirletenlere karşı caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğine değindi.

Konuşmasının sonunda şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de değinen Kopal, özelleştirmeler halka ihanettir, dedi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin halkımızın hem sağlığını, hem de ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirterek konuşmasını bitirdi.

 

Okunma Sayısı: 220