TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

LİSANS BİTİRME TEZİ POSTER YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ

LİSANS BİTİRME TEZİ POSTER YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ
İZMİR
Yayına Giriş: 24.06.2019 Son Güncelleme: 24.06.2019


Şubemizce düzenlenen 1. Gıda Mühendisliği Bölümleri Bitirme Tezi Poster Yarışması 22.06.2019 cumartesi günü İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleşti. Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümlerinde okuyan 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı bitirme tezlerine ait 18 posterin yarıştığı yarışma Şube Başkanımız İ. Uğur TOPRAK‘ın açılış konuşmasıyla başladı. İ. Uğur TOPRAK‘ın örgütlenmenin, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasının ardından posterlerin değerlendirmesine geçildi. Şubemiz Yönetim Kurulu Yedek üyesi Ar. Gör. Gamze DÜVEN, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkin ŞENGÜN, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Nazan TURHAN, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen KOREL, Gıda Mühendisi Dr. Ömre SIKILI ve Gıda Mühendisi Kutsay ADALI‘dan oluşan yarışma jürisi öğrencilerden hazırladıkları posterlerle ilgili bilgi aldı. Arkeolog Gıda Mühendisi Yrd. Doç Dr. Ahmet UHRİ‘nin "İzmir‘de Boyoz ve Midye" konulu sunumunun ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. 1‘nciliği İzmir Ekonomi Üniversitesinden İzel BAĞLAM ve Lara ALAN‘na ait  "SEÇİLMİŞ SEBZELER VE KEMİK İLİĞİ İLE BEBEK MAMASI ÜRETİMİ" konulu posteri, 2‘nciliği Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Emine YAYLA, Deniz AKGÜL ve Damla İŞSEVEN‘e ait "GLUTENSİZ KAPLAMALI ET ÜRÜNÜ ÜRETİMİ" konulu posteri ve 3‘ncülüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencisi Gökçen BAYKUŞ‘a ait "FONKSİYONEL İÇECEK PASTÖRİZASYONUNDA ILIMLI ISIL İŞLEM İLE KOMBİN EDİLMİŞ UV IŞIN YAYAN DİYOTLARIN (UV-LEDs) KULLANIMI" konulu posteri aldı. Etkinlik Kutsay ADALI`nın jüri adına yaptığı konuşma ve kokteylle sona erdi.

Günün sonunda, çalışmaları ile etkinliğimize hayat veren sevgili öğrencilerimize, değerli zamanlarını bizlerle paylaşan saygıdeğer jüri üyelerine, ezberleri bozan güzel sunumu ile meslektaşımız Arkeolog Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ‘ye, ikram ve kokteyl sponsorlarımız, Lipton, A.Turna Gıda, PepsiCo ve Firuz Gıda‘ya, mekanlarını kullanımımıza açan TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi‘ne katkılarından, emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.  

 

 

 

  

Okunma Sayısı: 911