TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

MESLEK KOÇLUĞU PROJESİ 3 YILI İÇİN MESLEK KOÇU MENTOR BAŞVURULARI BAŞLADI

MESLEK KOÇLUĞU PROJESİ 3 YILI İÇİN MESLEK KOÇU MENTOR BAŞVURULARI BAŞLADI
İSTANBUL
Yayına Giriş: 01.11.2015 Son Güncelleme: 01.11.2015

MESLEK KOÇLUĞU (MENTOR) PROJESİ
Gıda Mühendisliği öğrencileri iş hayatı konusunda kafalarında birçok soru işareti ile mezun olmaktadırlar. Bu anlamda yaşayacakları sıkıntıları en aza indirmek için onlara yaşanmış tecrübelerle yol gösterecek bir danışmanının olmasını, emin adımlarla yol alabilmesi açısından önemli bir faktör olarak görmekteyiz.
Okul hayatında edinilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi için en büyük destek yine meslektaşlarımızla yapacağımız dayanışmanın sonucu ile gerçekleşeceği inancındayız.

PROJENİN AMACI VE UYGULAMA
Mentorlük projesinin uygulanmasının yeni mezun meslektaşlarımızda mesleki yetkinlik ve kariyer hedefi farkındalığının yaratılması, bilinçlendirilmesi ve mentorlük ve koçluk çalışmaları ile de desteklenmesi, rastgele akışta kazanılan deneyimler yerine zaman, emek, para, gibi kaynakların bilinçli olarak hedefe yönlendirilmesi ile her açıdan tasarruf imkânı yarattığı gibi gıda mühendislerinin daha özgüvenli, mutlu bir çalışan - birey olmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.

ŞUBEMİZİN MENTORLÜK PROJESİ
 Usta - Çırak ilişkisi çerçevesinde gönüllülük esasına dayanarak,  yeni mezun genç meslektaşlarımızın iş hayatına daha hızlı adapte olmalarına katkıda bulunmak, mesleki ve kişisel gelişim alanlarında onlara destek verebilmek ve meslek yaşamlarında daha güvenli ilerlemelerini sağlamak için 2015 Ocak ayında ilk pilot uygulama başlatılmış olup sizlerin de (mentor ve menti olarak) katkılarınız ile gelişmeye devam edecektir.

MENTORLERİN KAZANIMLARI
Mentorlük projesinde gönüllü olarak hizmet veren mentorlerimiz maddi bir kazanım elde etmezler ancak; aşağıda listenen kazanımlar mesleğinde tecrübe kazanmış ve artık paylaşıma hazır olan çoğu meslekdaşımız için parayla ölçülemeyecek kadar değerli olacaktır.
Mentor;
           *Mentinin her sorusu ve sorununun çözümünde kendini yenileyecek ve geliştirecektir.
           *Kendi iş yaşamı ile ilgili geçmişteki ve güncel sorunlarına daha tarafsız ve dışarıdan bakma farkındalığı kazanacaktır.
          *Sadece kendisi için değil Mentileri için de araştıran sorgulayan ve öğrenen tutum içinde olacaktır. Algılar açık olacaktır.
          *Kendi tecrübelerini paylaşarak bir başkasının sorununa çözüm bulmasına yardımcı olmanın manevi tatminini yaşayacak, liderlik vasıflarını geliştirecek, hayatına ilave bir dinamizim gelecek, esneklik ve yaratıcılık kazanacaktır, sosyal yaşamda daha aktif olacak.

MENTORLERDEN BEKLENTİLERİMİZ
Aşağıdaki konularda özen gösterilmesi Proje çalışmalarımızın daha sağlıklı ve amacına uygun olarak yürütülebilmesinde kolaylık sağlayacaktır.
       * Menti ile düzenli olarak görüşmek ve ilgilenmek.
       * Mentiyi tanımak ve onunla uyumlu ve güvenli bir işbirliği sürecini yönetmek.
       * Mentinin gelişimini takip ederek raporlamak.
       * Mentinin sorunlarının çözümlenmesi konusunda destek vermek ve gerektiğinde proje sorumlularından ve yönetimden destek istemek.
      * İki haftada bir şubede yapılan görüşme ve etkinliklere katılmak.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak hayata geçireceğimiz bu projede bizlere destek olacak Meslek Koçu (Mentor) adaylarına ihtiyacımız var.

En az 5 yıl tecrübeye sahip oda üyemiz iseniz başvurularınızı bekliyoruz.

Meslek Koçu (Mentor) Başvurusu İçin Tıklayınız

Afişe Ulaşmak İçin Tıklayınız 

 

Okunma Sayısı: 566