MESLEK TANITIM GÜNÜ II
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİNDEN MESLEKİ TANITIM GÜNLERİ II
Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından bu yıl 2‘ncisi düzenlenen Mesleki Tanıtım Günleri, sektörün önde gelen kuruluşlarının yöneticilerinin verdiği sunumlarla ve yoğun öğrenci katılımıyla gerçekleştirildi
Mesleki tanıtım günleri kapsamında açılış konuşması yapan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, bu eğitimlerin gıda mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerin geleceklerini şekillendirmede çok önemli olduğunu söyleyerek öğrencilerin seçmiş oldukları mesleklerini sektör temsilcilerinin ağzından daha yakından tanımalarını amaçladıklarını belirtti.
Başkan Durmuş, çıkarılan yeni gıda yasasıyla birlikte sorumlu teknik eleman bulundurma zorunluluğunun kaldırılması konusuna da değinerek, gıda mühendisinin görev almadığı bir işletmede güvenli gıdadan bahsedilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.
Mesleki Eğitim günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte ilk konuşmacı olarak Türkiye‘deki dondurma sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Ülker Golf Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yıldız yer aldı. Gençlere dondurma sektörü konusunda detaylı bilgi veren Dr. Yıldız, bu tip eğitimlere yoğun ilgi gösteren öğrencilerin bu mesleğin geleceği olacağının altını çizerek, dondurma sektöründe Ar-Ge çalışmalarında genç gıda mühendisleriyle çalışma konusuna önem verdiklerini belirtti. Şirket olarak dondurma sektöründe piyasada yüzde 30 pay sahibi olduklarının altını çizen Dr. Yıldız, "Dondurma sektörü ülkemizde yeni yeni gelişmekte olmasına karşın ciddi bir ivme ile büyümektedir" dedi.
Türkiye‘ deki meyve suyu sektörünün lider kuruluşlarından Tamek Meyve Suları‘ nın Ar-Ge mühendisi Umut Deniz Bekdemir, meyve suyu sektörünü sunum eşliğinde anlatarak, sektörün kolay ve zor yanlarını öğrencilerle paylaştı. Mesleğe başlarken yaşadığı tecrübeleri de anlatann Bekdemir, öğrencilere ilgi duydukları sektörde çalışmaları yönünde tavsiyede bulundu.
Catering sektörünün önde gelen temsilcisi Obasan Gıda‘ nın Kalite ve Hijyen Müdürü Esra Erten ise, Obasan olarak Türkiye genelinde sanayi kuruluşları, hastaneler, iş ve alışveriş merkezleri, bankalar, kamu kurumları ve okullar için uydu mutfaklarıyla yerinde üretim ya da merkez fabrikalarında taşıma yemek üretimi yapan bir firma olduklarına değinerek, catering firmalarında gıda mühendisi çalışmasının önemine değindi. Hazır yemek üreten işletmelerdeki prosesleri sunum eşliğinde anlatan Erten, meslek hayatındaki tecrübelerini de gençlerle paylaşarak, hedefli olmalarını ve kendilerine mesleki tatmini sağlayan sektörü seçmelerini önerdi.
Etkinlik, Pfizer İlaçları Endokrinoloji-Onkoloji-Transplantasyon Grubu Ege Bölge Müdürü Seyhan Kahrıman‘ ın iletişim, insan kaynakları, iş başvuruları, iş görüşmeleri gibi konularda öğrencilere yaptığı sunumla son buldu. Dünyanın en büyük ilaç şirketi olan Pfizer İlaçlarında bugüne kadar farklı departmanlarda görev aldığını belirten Seyhan Kahrıman‘ a öğrenciler sorularıyla yoğun ilgi gösterdi. Kahrıman, mezuniyetten sonra mesleğe atılacak olan mühendis adaylarına, rakiplerinin çok fazla olduğunu ve onların arasından sıyrılabilmenin yolunun da kendi farklılıklarını ve üstün yanlarını ortaya koymak olduğunu vurguladı.
Meslek Tanıtım Günleri, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.