TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

MÜHENDİS MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İSTANBUL YEREL KURULTAYI`NA KATILDIK

MÜHENDİS MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İSTANBUL YEREL KURULTAYI`NA KATILDIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 08.11.2019 Son Güncelleme: 08.11.2019

         3 Kasım 2019 tarihinde TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi`nde düzenlenen Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı‘na katıldık.

         Şubemiz adına Şube Yönetim Kurulu 2. Başkanımız Celal Selçuk ESEN‘in katıldığı ve bir konuşmada yaptığı Yerel Kurultayın açılış konuşması, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Tores DİNÇÖZ tarafından yapıldı.

         Sn. ESEN kurultayda 3 önergenin düzenlenme sürecinde yer aldı. Üç önerge de onaylanarak, Ankara‘da yapılacak olan Merkezi kurultaya tavsiye ve öneri olarak gönderilecektir. 

         1) Üyelerimizin düşük ücretlerle çalıştırılmasının önüne geçilmesi amacıyla Odalarca yapılacak resmi işlemlerde, üyelerimizden Maaş bordrosu ya da iş sözleşmesi istenerek incelenmesi ve ücreti, TMMOB tarafından belirlenen "asgari ücretin" altında yer alan üyelerin işlemlerinin yapılmaması.

         2) Farklı branşlardan olup, İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışan meslektaşlarımızın örgütlenmesi ve çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olması için TMMOB İş Güvenliği Uzmanları Birimi kurulması.

         3) TMMOB Yönetim Kurulu tarafından, anayasanın 135. maddesi ve TMMOB kanununun 33. maddesi uyarınca, tüm odaların dahil olacağı meslektaşlarımızın odalarına üyeliğinin gerekliliğini hatırlatma / bilgilendirme kampanyası düzenlenmesi.

 

Okunma Sayısı: 168