ODAMIZIN 14 OLAĞAN GENEL KURULUNU 1213 MART 2022 TARİHLERİNDE ANKARA`DA GERÇEKLEŞTİRDİK
TMMOB ve Odamız mevzuatı gereğince, iki yılda bir Ocak ayı içerisinde Şube Genel Kurulları, Mart ayı içerisinde Oda Genel Kurulu ve Mayıs ayı içerisinde ise TMMOB Genel Kurulu gerçekleştirilmektedir.
Bu çerçevede Odamızın 14. Olağan Genel Kurulu, 12-13 Mart 2022 tarihlerinde Ankara‘da aşağıda bağlantısı bulunan gündemle gerçekleştirildi.
Gündeme ulaşmak için tıklayınız
12 Mart 2022 Cumartesi günü genel kurul görüşmeleri yapıldı. Divan kurulunun belirlenmesi ile başlayan genel kurul, 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz‘ın açılış konuşmaları ile devam etti.
13. Dönem Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Emre Taşkın‘ının faaliyet sunumu ve 13. Dönem Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tufan Gündüzalp‘in mali sunumunun ardından Denetleme Kurulu Üyesi Murat Aydın denetleme raporunu okudu. 13. Dönem Yönetim kurulunun oy birliği ile aklanması sonrasında genel kurul komisyonları oluşturuldu ve delegeler tarafından verilen önergeler görüşüldü.
13 Mart 2022 tarihinde ise Çankaya İlçe seçim Kurulu‘nun idare ve gözetiminde Oda Yönetim Kurulu (7 asıl, 7 yedek), Oda Denetleme Kurulu ( 3 asıl, 3 yedek) Oda Onur Kurulu ( 5 asıl, 5 yedek) Üyeleri, TMMOB Yönetim Kurulu (3 kişi) TMMOB Denetleme Kurulu (1 kişi) TMMOB Yüksek Onur Kurulu (1 kişi) ve TMMOB Genel Kuruluna katılacak delegelerin (100 asıl, 100 yedek) seçimleri yapıldı.
Yaklaşık 230 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul verimli bir şekilde tamamlandı.
19 Mart 2022 tarihinde yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
Yönetim Kurulu Başkanı : Yaşar Üzümcü
Yönetim Kurulu 2.Başkanı : Murat Şanlı
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi : Tufan Gündüzalp
Yönetim Kurulu Yazman Üyesi : Esef Özat
Yönetim Kurulu Üyesi : Ferda Gençay
Yönetim Kurulu Üyesi : Gülten Kolcuoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi : Emre Taşkın
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Özge Karaoğlu
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Funda Uyar Özpınar
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Tuna Derya Odabaş
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Ayten Arslan Uygur
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Gamze Kozanlı
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Ayşe Eylül Çimen
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi : Sezgin Çalışkan
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
14. OLAĞAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ
12 MART 2022/ANKARA
12-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 14. Olağan Genel Kurulu‘nun; demokrasiden, emekten ve barıştan yana, özgürlükçü, katılımcı ve birlikte üretip hakça paylaşan gıda mühendisleri olarak meslektaşlarımızla, basınla ve kamuoyu ile paylaşmak üzere hazırlanan 14.Olağan Genel Kurul Sonuç Bildirgesidir:
Genel Kurulumuz divan seçimi ile görevine başlayıp, 13.dönem oda başkanımızın genel kurul açılış konuşması ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanımız Emin Koramaz‘ın konuşması ile devam etmiştir. Delege ve konuklarımızın katılımıyla zenginleşen genel kurulumuzda, sırası ile geçmiş dönem Çalışma Raporu, Mali Rapor ve Denetleme Kurulu Raporları sunulmuş ve her biri üzerinde gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. 13. Dönem Yönetim Kurulu, genel kurula katılan delegelerin oybirliğiyle aklanmıştır.
13. Dönemde oda yönetim, denetleme ve onur kurulları, şube, il ve öğrenci temsilciliklerimizin emekleriyle ortaya konmuş olan eğitim, söyleşi, çalıştay, kongre, online eğitim kampı ve sosyal etkinlikler üyelerimize ve öğrencilerimize doğrudan ulaşabileceğimiz faaliyetler olarak hayata geçmiştir.
Mesleğimiz ve meslek örgütümüzün sorunları üzerine konuşmacılar görüş ve önerilerini bildirmişlerdir, mesleğimizin hakettiği değere ulaşması için tüm çalışmaların örgütlü bir şekilde devam ettirileceği vurgulanmıştır. Güvenli gıdaya erişim insan hakkıdır. Gıda güvencesinin ayrılmaz bir parçası olan gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için de gıda mühendislerine ve etkin gıda denetimlerine ihtiyaç vardır.
Son iki yıldır daha da derinleşen ekonomik kriz, pandeminin devam eden etkileri, bölgemizde yaşanmakta olan savaş, iklim krizi ve yaşam alanlarının tahrip edilmesi, toplumsal barışı tehdit eder hale gelmiştir.
Siyasal iktidar tarafından uzun yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikaları sürdürülemez hale gelmiştir. Enerji ve üretim girdi maliyetlerindeki aşırı artış, ekonomik krizin son dönemde daha da belirginleşerek, hane halklarının derinden etkilenmesine neden olmuştur.
Emperyalizmin saldırgan, yayılmacı, sömürgeci politikalarına karşı, barışı, halkların kardeşliğini ve bir arada yaşamı daha yüksek sesle savunmalıyız. Yurtta barış, dünyada barış çağrımız ile silahların susmasını, işgalin sona erdirilmesini ve anlaşmazlıkların karşılıklı görüşmeler ve uluslararası hukuk zemininde çözülmesini istiyoruz.
Doğal kaynaklar başta olmak üzere, tarım arazileri, ormanlar, su kaynakları, sit alanları, kıyılar yağmalanmaya devam edilmektedir. Doğal kaynaklarımızın üzerinde gelecek kuşakların da hak sahibi olduğunu ve bu kaynakların en iyi şekilde korunarak geleceğe aktarılmasının en önemli görevlerimizden biri olduğu unutulmamalıdır.
İstihdam ve çalışanların hakları konusunda var olan yakıcı sorunlar tüm toplumu; mühendis, mimar ve şehir plancılarını ve tabii bu bağlamda meslektaşlarımızı da olumsuz yönde etkilemektedir. Kamuda gıda mühendisi istihdamı olması gerekenin çok altındadır. Özel sektörde ise; istihdam sorunları kayıt dışılık ve ekonomik kriz ile paralel artış göstermektedir. Biz meslektaşlarımızın istihdam ve ÇZP başta olmak üzere tüm sorunlarının çözümünü yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.
Ülkemizde uygulanan gıda politikalarına karşı üretim-tüketim ekonomisi ve gelişiminin, meslektaşlarımızın çalışma koşullarının ve taleplerinin etkin takipçisi olacağız. Mesleğimizi onurla yerine getirmeye, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın genel menfaatlerini halkımızın ve ülkemiz menfaatlerinden ayrı tutmadan savunmaya devam edeceğiz.
Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar olayları Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar artmıştır. İçinde yaşadığımız ekonomik krizden ve pandemi ortamından da en çok kadın ve çocuklar etkilenmektedir.
Kadınların özgürlüğü için Laiklik olmazsa olmazdır. Laiklik kadının özgürlüğüdür. Hukuksuz bir şekilde, bir gece yarısı iptal edilen İstanbul Sözleşmesi uygulanmaya tekrar alınmalıdır. İstanbul Sözleşmesi`nden vazgeçmeyeceğiz.
Kadına ve çocuğa şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir.
Gıda Mühendisleri Odası meslek örgütü olarak toplumdan yükselen barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerine yaşamın her alanında, kadın erkek omuz omuza mücadele etmeyi sürdüreceğiz.
Alın teri için, hakları için, ekmek için mücadele eden ve çalışan tüm emekçilerimizin yanındayız.
Gündüzlerinde işsiz gezilmeyen
Gecelerinde aç yatılmayan
Bir dünya için
Yaşasın örgütlü mücadelemiz.
Yaşasın TMMOB.
Yaşasın Gıda Mühendisleri Odası
Tüm kamuoyuna ve basınımıza saygıyla duyurulur.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
14. Olağan Genel Kurulu Delegeleri
13. Dönem Çalışma Raporu kitabına ulaşmak için tıklayınız