ODAMIZIN 20 KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK

Odamız, 20 yıl önce, bir avuç gönüllünün mücadelesi, katkıları ve çabalarıyla kuruldu. Her yıl yükselen etkinlik seviyesiyle, gelişiyoruz ve ilerliyoruz. Bu sadece Oda organlarında görev yapan kişilerin başarısıyla değil, gıdaya gönül ve emek veren değerli üyelerimizin varlığı ve katkılarıyla da mümkün olmaktadır. Odamız kuruluşunun 20. yılında Gıda Mühendisleri Odası olarak; yüreğimizdeki insan sevgisi ve bilinci ile mesleğimize ve onurumuza sahip çıkarak ilk günden bugüne sürdürdüğümüz ve yarınlarda da devam edeceği inancıyla bilimin ve tekniğin ışığında yürümeye devam ediyoruz.
20.yıl Etkinlikleri çerçevesinde, 26 Kasım 2016 tarihinde, yaklaşık 100 kişinin katılımı ile aşağıdaki programla gerçekleşen "Her Yönü İle Gıda Mühendisliği" panelinde, TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları ve Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanları ve Temsilcileri ile Üyelerimiz ve öğrenci üyelerimiz bir araya geldi.
Odamızın 20 yılını kısaca özetleyen sinevizyon gösterisi ile başlayan panelde, Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf SONGÜL yaptığı açılış konuşmasında; Ülkemizde Gıda Mühendisliği Bölümlerinin ihtiyacın çok üstünde olduğunu, yeni bölümlerin kontrolsüz ve taraflarla değerlendirme yapılmadan açılmaması gerektiğini dile getirdi, neredeyse her gün yaşanan gıda krizlerine atıfta bulunarak ülkemizde gıda denetimlerinde ciddi derecede zafiyetler olduğunu, gıda denetimlerin etkin olarak yapılması gerektiğini, Mühendislik bilgi ve birikiminden uzak üretim yapan işletmelerin halk ve tüketici sağlığı açısından büyük riskler yarattığını, kayıt dışı, kaçak, taklit-tağşiş sorununu çözmek için kamuda ve özel sektörde gıda mühendisi varlığının gerekli olduğunu, Odamızca oluşturulan, piyasanın iç denetimini sağlayacak olan "Gıda Danışmanlığı" projesinin hükümet tarafından dikkate alınması ve hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı.
Başkanımız konuşmasında, Kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının sistematik ve belli bir amaca yönelik olarak bir değişime ve dönüşüme uğratılmak istendiğini ancak mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütlerinin; eşit, özgür, demokratik, halkının refah, kardeşlik ve barış içinde yaşadığı, bilim ve tekniğin aydınlatıcılığındaki ülke, kamu, halk, meslek, meslektaş yararı bütünlüğündeki mücadelesini sürdüreceğinin altını çizerek, Odamızın da mesleki hak ve çıkarlarımızı savunmaya, mesleğin toplumsal saygınlığının hak ettiği seviyeye gelmesi ve dolayısıyla meslektaşlarımızın mesleklerini her bakımdan nitelikli bir durumda icra etmeleri için çalışmalarda bulunmaya devam edeceğini vurguladı.
Panelimiz, TMMOB Yönetim Kurulu Önceki Başkanı Mehmet SOĞANCI ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Zeki TAYDAŞ‘ın konuşmacı olduğu "20.Yılda Örgütlü Meslek Yaşamı GıdaMO ve TMMOB ile Haklarımız", Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ümran UYGUN ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Şebnem TAVMAN ve Odamız Eğitim Komisyonu Üyesi Ezgi ERYILMAZ KARAKOYUNLU‘nun konuşmacı olduğu "Mesleğimizin Akademik ve Bilimsel Konumu - Eğitim" ve TMMOB Yönetim Kurulu Eski Başkanı Kaya GÜVENÇ ve Aromsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat YASA‘nın konuşmacı olduğu "Mühendislik Etiği, Çalışma Alanları ve İstihdam" başlıklı oturumlarla devam etti. Panelimiz yapılan plaket töreni ile sona erdi.
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI 20.YILI ETKİNLİĞİ | |
13:00-13:30 | Sinevizyon Gösterisi |
13:30-14:20 | 1.OTURUM |
13:30-13:50 | Mehmet Soğancı/ TMMOB YK Önceki Başkanı |
13:50-14:10 | Kemal Zeki Taydaş / GıdaMO YK Üyesi |
14:10-14:20 | Tartışma |
14:20-15:20 | 2.OTURUM |
14:20-14:40 | Kaya Güvenç /TMMOB YK Eski Başkanı |
14:40-15:00 | Murat Yasa/ Aromsa A.Ş. YK Başkanı |
15:00-15:20 | Tartışma |
15:20-15:40 | Kahve Arası |
15:40-17:00 | 3.OTURUM |
15:40-16:00 | Prof.Dr.Ümran Uygun / Hacettepe Üni.Gıda Mühendisliği Bölümü |
16:00-16:20 | Prof.Dr.Şebnem Tavman / Ege Üni. Gıda Mühendisliği Bölümü |
16:20-16:40 | Ezgi Eryılmaz Karakoyunlu/ GıdaMO Eğitim Komisyonu Üyesi |
16:40-17:00 | Tartışma |
17:00-17:30 | Kapanış |
17:30-18:00 | Plaket Töreni |
19:00-23:30 | 20.Yıl Kutlama Yemeği |