TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

PAS 220 ISO 220021ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI GMP EĞİTİMİ 1718 ŞUBAT 2018İSTANBUL

PAS 220 ISO 220021ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI GMP EĞİTİMİ 1718 ŞUBAT 2018İSTANBUL
İSTANBUL
Yayına Giriş: 05.02.2018 Son Güncelleme: 05.02.2018


             TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubemizde 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde Cumartesi - Pazar günü gerçekleştirilecek olan iki günlük PAS 220-ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI EĞİTİMİ hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekleriz.


 PAS 220-ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI EĞİTİMİ
17-18 Şubat 2018 - Cumartesi – Pazar / İstanbul
Saat: 09:30 – 16:30

 

Eğitimin Amacı

            PAS 220 spesifikasyonu, ISO22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini güçlendirecek ve birlikte değerlendirilecek, 18 spesifik gıda üretimi ön koşul Program gerekliliklerini içeren bir genel spesifikasyondur. ISO 22000 & PAS 220‘in birlikte uygulanması ile yeni bir Global Gıda Güvenliği Standardı oluşturulmuştur. FSSC 22000 (Food Safety System Certification – Gıda Güvenliği Sistemi Belgelendirilmesi) adını alan bu standart Gıda Güvenliği Sistemi Kurumu tarafından oluşturulmuştur. Eğitim PAS220 spesifikasyonunun gerekliliklerini, yönetim prensiplerini ve Süreçlerini açıklayacak, ISO22000 Gıda Güvenliği Yönetim istemi ve FSSC 22000 ile ilişkisini katılımcılara aktaracaktır. Ayrıca PAS220 Standardı kapsamında belgelendirme faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir. PAS 220 standardında yer alan ancak yönetmeliklerde yer verilmeyen tedarikçi yönetimi, fiziksel kirlenme (cam, sert plastik kontrolü), geri işleme, alerjen yönetimi gibi kontroller için taşıdığı kılavuz niteliği açıklanacak. Bunun yanı sıra perakendecilere ürün tedariki sağlayan firmalar ISO 22000+PAS 220 Sertifikasyonu ile BRC ve IFS standartlarını alan firmalarla ne gibi eşdeğer statüyü kazanacağı aktarılacak. Ayrıca Gıda Güvenliği kapsamında gıda üretim alanlarında ve tedarikçilerde ile sertifikasyon denetimi yapan kişilerin bilgi düzeyini arttırmaları hedeflenmektedir.

 

Eğitim İçeriği 

a) İşletme, yapı ve bina yerleşimi,

b) İşletme çevresi ve çalışma alanı,

c) Yardımcı tesisler (hava, su, enerji)

d) Atık ve kanalizasyon gibi destek hizmetleri,

e) Donanımın uygunluğu, temizlik, onarım ve önleyici bakım için erişilebilirliği,

f) Satın alınan malzemelerin Yönetimi,

g) Çapraz bulaşıyı engellemek için önlemler,

h) Temizlik ve Sanitasyon,

i) Pest (haşere) Kontrolü,

j) Personel Hijyeni ve çalışan uygulamaları,

k)Alerjen Maddelerin Kontrolü ve Yönetimi

l) Ürün Etiket Dizaynı, Besin Öğeleri Bildirimi

Aşağıdaki hariç tutmalar da ek olarak standardın devamında verilmiştir.

i. Yeniden işleme (rework),

ii. Ürün geri çağırma (geri çekme) prosedürleri,

iii. Depolama,

iv. Gıda terörü, tağşiş ve biyoterörizm

Eğitmen

Hasan MORDENİZ / ISO 9001:2015 –ISO 22000:2005 – BRC FOOD:2015-FSSC 22000  Baş Denetçisi  / ISO 9001:2015 –ISO 22000:2005  IRCA Onaylı Baş Denetçi Eğitimcisi / Danışman / TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi

Eğitimcinin Özgeçmişine Ulaşmak İçin
TIKLAYINIZ

 

Eğitim Katılım Koşulları  / Başvuru ve Kayıt İşlemleri


Eğitime başvuracak olan Oda üyelerinin aidat borcu bulunmaması gerekmektedir. 


Eğitim Bedeli
Eğitim Ücreti                      : 350 TL./Kişi    
TMMOB (oda) Asil Üyesi  : 250 TL./Kişi 
TMMOB Öğrenci Üye       : 100 TL./Kişi   

Havale veya EFT‘den kaynaklanabilecek kesintiler hariç, net ödenmesi gereken tutarlar yukarıdaki gibidir.)

        * Eğitim ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar, eğitim notları ve eğitim sonunda verilecek katılım belgesi dâhildir. 

        * Eğitim başvurusu, aşağıda bulunan kayıt formu doldurularak Eğitim tarihinden 3 gün öncesine kadar ODA‘ya  faksla veya e-posta ile bilgi verilerek yapılır.  

      EĞİTİM KAYIT FORMUNA ULAŞMAK İÇİN  TIKLAYINIZ


Ödeme

Ödemeler eğitim tarihinden önce; aşağıdaki hesap numaralarına yapılabilir. Yapılan ödemelere ait dekontun ODA‘ya fakslanması veya e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.  
  

 Ödemeler TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına

*  Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı
     (IBAN NO: TR860006400000142130977928) hesaba veya
*  08768763 numaralı posta çeki hesabına yapılabilir.  

 

Kayıt İptali

Kayıt iptali eğitim tarihinden 1 hafta öncesine kadar faksla veya e-posta ile ODA‘ya yazılı olarak bildirilmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Yapılan iptallerde ise yatırılan eğitim ücreti sadece başka bir eğitimde kullanılabilir.   

 Eğitim Saatleri

  09:30 / 16:30 

 

 İrtibat-Eğitim Yeri

Yer           : TMMOB Gıda Mühendisleri İstanbul Şubesi Eğitim Salonu
Adres       : Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No: 14 Adıgüzel Çarşısı Kat:1 D:1  Şişli /İSTANBUL
Tel            : 0212 211 33 05
Faks          : 0212 211 33 06
İlgili Kişi  : Seher ÇETİN
e-posta      : istanbulsubeanadolu@gidamo.org.tr  (Eğitim Dekontunu ve Başvuru Formunu bu e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir.)

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda ve gerekli bulunan diğer koşullarda, Eğitimi iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.

 

Okunma Sayısı: 1714