TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

PAS 220ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI EĞİTİMİ

İSTANBUL
Yayına Giriş: 04.07.2012 Son Güncelleme: 04.07.2012

Değerli Üyemiz,

Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi‘nde 14 Temmuz 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilecek "PAS 220-ÖNGEREKSİNİM PROGRAMLARI" eğitimi hakkındaki ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekleriz.


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Marmara Bölge Şube Yönetim Kurulu a.

Tuğba YAMAN
Yazman Üye

 

 

EĞİTİMİN KAPSAMI


PAS 220 Spesifikasyonu, ISO22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini güçlendirecek ve birlikte değerlendirilecek, spesifik gıda üretimi ön koşul program gerekliliklerini içeren bir genel spesifikasyondur. ISO 22000 & PAS 220 ‘in birlikte uygulanması ile yeni bir global gıda güvenliği standartı oluşturulmuştur. FSSC 22000 (Food Safety System Certification - Gıda Güvenliği Sistemi Belgelendirilmesi) adını alan bu standart Gıda Güvenliği Sistemi İnisiyatifi -GFSI tarafından oluşturulmuştur.

EĞİTİMİN AMACI


Bu eğitimde; Katılımcılara PAS 220 standardı ile ilgili temel bilgilerin ve bu standardın ISO 22000 ile nasıl ilişkilendirildiğinin aktarılması, işletmelerde uygulanan Ön Gereksinim Programlarının PAS 220 gereklilikleri ile ilişkilendirilmesi, PAS 220 Standardının anlaşılması ve uygulanabilirliğinin sağlanması için gerekli bilgi ve becerinin kazandırılması hedeflenmektedir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

  • Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri,
  • Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Temel Prensipleri;
  • Ön Gereksinim Programları ve PAS 220 Arasındaki İlişki
  • PAS 220 Standardı ve Amacı
  • PAS 220 Gereklilikleri
  • FSSC 22000 ve ISO 22000 Gıda Güveliği Yönetim Sistemi ile ilişkisi
  • FSSC 22000 Şartları ve Yorumlanması
  • FSSC 22000 Organizasyonu ve Belgelendirme Süreci
  • Yönetim sisteminizin entegrasyonu ile ilgili sektörel bilgiler ve uygulama örnekleri.

 

EĞİTİMCİ

Yeliz ELMACI-Gıda Mühendisi(Özgeçmişi ekli dosyadadır)

EĞİTİM ÜCRETLERİ

Üye Dışı Eğitim : 125 TL/Kişi
Üye/TMMOB Üyesi Katılım Ücreti: 90 TL/Kişi
Öğrenci Üye Katılım Ücreti: 50 TL/Kişi


Seminer ücretine, kahvaltı, öğle yemekleri, ara ikramlar ve seminer notları dâhildir.

ÖDEME

Ödemeler seminer tarihinden önce,

  • TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iktisadi İşletmesi adına Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesindeki 4213-0977928 numaralı (IBAN NO:TR860006400000142130977928) hesaba veya
  • 08768763 numaralı posta çeki hesabına defaten yapılabilir.

Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka dekontunun şubeye fakslanması gerekmektedir.

 

EĞİTİM SAATLERİ

9:30/17:30

KAYIT İPTAL

Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan eğitim ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.

EĞİTİM YERİ

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi Mecidiyeköy Hizmet Binası Eğitim Salonu
Mecidiye Köy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Tel: 0212 211 33 05 / 0530 501 56 82

EĞİTİM İRTİBAT

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi
Osmanağa Mah. Nüzhetefendi Sok. No:34 K:1 D:3 Kadıköy/İSTANBUL

Tel: 0216 346 49 48 / 0533 476 26 87
0216 347 15 25


TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Kontenjanımız 20 kişi ile sınırlıdır.

Dosyalar
Okunma Sayısı: 1030