TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

PREBİYOTİKLERPROBİYOTİKLER

MERKEZ
Yayına Giriş: 29.04.2020 Son Güncelleme: 29.04.2020

Probiyotikler, besinlerle alınan ve belirli miktarda alındığında bağırsak florasını dengeleyip konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalardır. Kısaca insan sağlığı için yararlı bakteriler olarak tanımlanmaktadırlar.
Prebiyotikler, Bağırsaklarda bir tür veya sınırlı sayıda birkaç tür mikroorganizmanın çoğalma ve/veya aktivitesini seçici olarak teşvik eden, konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyebilen ve sindirilemeyen besin bileşenleridir. Kısaca prebiyotikler, probiyotiklerin gelişmesi için faydalandıkları besin maddeleri olarak tanımlanmaktadır. #tmmob #gidamo #covid19 #prebiyotik #probiyotik 

Okunma Sayısı: 178