TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ OLAN SÜTÜ LEKELEMEYİN

SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ OLAN SÜTÜ LEKELEMEYİN
KONYA
Yayına Giriş: 05.03.2012 Son Güncelleme: 05.03.2012

Sağlık açısından önemli olan sütü lekelemeyin

MERHABA GAZETESİ  - 18 Şubat 2012 Cumartesi 17:58

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi 28-29 Ocak 2012de yapılan 4. Olağan Genel Kurulun değerlendirmesini yaptı.

 

 

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi 28-29 Ocak 2012‘de yapılan 4. Olağan Genel Kurul‘un değerlendirmesini yaptı. Bera Otel‘de gerçekleşen basın toplantısında konuşan Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr Ahmet Ünver, ülkenin yararları doğrultusunda kaynakların işletilmesi ve araştırmalar yapılması için çalışacaklarını söyledi. Ünver, "Meslek, ülke ve üye çıkarlarını korumak için resmi makamlar ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak için çalışacağız. Meslekle ilgili standartları, normları, teknik şartnameleri ve diğer tüm teknik evrak ve raporları bilimsel bazda ele alarak, ülke ve toplum yaranı için mücadele edeceğiz" dedi. Toplumun bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ünver, gıda sanayi ürünlerinin üretiminde kalite anlayışının gelişmesi sağlamak amacını hedeflediklerini belirtti. Son günlerde süt ve süt ürünleri hakkında olumsuz yönde çizilmeye çalışılan bir tablo olduğunu da dile getiren Ahmet Ünver, "Bu konuda öncelikli söz hakkının mesleğimiz mensupları olduğunu hatırlatmak isteriz" dedi. Süt ve süt ürünlerinin toplum tarafından tüketilme alışkanlıklarını etkiyecek her türlü olumsuz açıklama ve bakışa tepki göstereceklerini belirten Ünver, şunları söyledi: "Bu tartışmalar özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın süt içme alışkanlıklarının olumsuz yönde etkileneceği kanaatindeyiz. Bu tartışmaları açmakla bu bilinçten uzak bir yaklaşım sergilemenin ne kadar zararlı olduğunun farkında olmayan tarafları duyarlılığa davet ediyoruz. Sonuç olarak süte leke düşürmeyiz"

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Okunma Sayısı: 1021