TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

SPONSORLUK DOSYASI 2024

SPONSORLUK DOSYASI 2024
İZMİR
Yayına Giriş: 08.11.2023 Son Güncelleme: 08.11.2023

Sayın Sektör Yöneticisi,

Odamız 6235 sayılı yasa ile kurulan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği‘ne bağlı bir Oda olarak kurulmuş, Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

1996 yılında kurulan Odamız bugün 24.000 ‘i aşkın asıl ve yaklaşık 3000 öğrenci üyesiyle hızla büyüyen bir Oda olma özelliğini taşımaktadır. Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Mersin olmak üzere 7 Şubesi, Aydın, Balıkesir, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Rize,  Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 İl Temsilciliği ve toplam 27 üniversitede Öğrenci Temsilciliği vardır.

İzmir Şube ise çalışma hayatına yine 1996 yılında başlamış Odamız 3. Olağan Genel Kurulu sonrasında, 2000 yılında Şube olmuştur. Şubemiz bugün 3100’ü aşkın asıl ve 400’den fazla öğrenci üyesi bulunmaktadır.

Meslek mensuplarının haklarını korumak, gıda mühendisliği mesleğini tanıtmak, meslek alanını ilgilendiren konularda toplumu bilgilendirmek, meslek alanındaki gelişmeleri izlemek ve yaymak, sektörü ve toplumu doğru şekilde yönlendirmek, gıda politikalarının oluşturulmasında söz sahibi olmak, mesleğe yönelik eğitimler düzenlemek, mesleğin gelişimine katkıda bulunacak her türlü etkinliği düzenlemek ve desteklemek, her türlü bilimsel ve mesleki yayınlar yapmak gibi amaçlara yönelik olarak çalışmalarını sürdürmek Odamızın temel amaçlarıdır.

Gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadarki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, hammadden son ürüne satın alma, pazarlama, satış ve lojistiğinin gerçekleştirilmesi konularında görev ve sorumluluklar alan Gıda Mühendisliği mesleği; gıda güvenliği, güvencesi ve egemenliğinin giderek önem kazandığı ve Ülkemizdeki enflasyonist ortamda güvenli gıdaya erişimin giderek zorlaştığı günümüzde daha da değer kazanmıştır ve kazanmaya devam etmektedir.

Sizlere sunduğumuz dosyamızda, kurumunuza uygun olarak, Şubemizin 2024 yılı etkinliklerine katkı koymak için değerlendirebileceğiniz kalemleri bulabilirsiniz. Sağlayacağınız katkılar bu amaçlarımızın geliştirilmesi ve sürdürülebilmesinde bizler için çok değerli olacaktır.

Kıymetli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Yönetim Kurulu a.

İbrahim Uğur TOPRAK

9.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı
Dosyalar
Okunma Sayısı: 551