STTTETT ARASINDAKİ FARK NEDİR
SKT-TETT
Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği` ne göre;
Son Tüketim Tarihi (S.
): Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarih.
![😭](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f62d.png)
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.
.): Uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarih.
![😭](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f62d.png)
Belirten tarihten sonra tüketilmesinde sakınca bulunan, hastalığa veya rahatsızlığa sebep olabilecek ürünler, S.
olarak etiketlenmelidir. Bu ürünler, belirtilen tarihten sonra tüketilmemelidir.
![😭](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f62d.png)
Tavsiye edilen tüketim tarihi (T.E.
) etiketlemesi yapılan ürünler, belirtilen tarihte herhangi bir mikrobiyolojik bozulmaya uğramaz. Ancak ürün kalitesinde, ilk üretildiği tarihe oranla kalite farklılıkları oluşabilir. Örneğin ürünün renginde, tadında, yapısında değişiklikler ortaya çıkabilir.
![😭](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t40/1/16/1f62d.png)
Okunma Sayısı: 1698