TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

STTTETT ARASINDAKİ FARK NEDİR

MERKEZ
Yayına Giriş: 25.06.2020 Son Güncelleme: 25.06.2020
SKT-TETT
Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği` ne göre;
Son Tüketim Tarihi (S.😭): Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarih.
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (T.E.😭.):  Uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarih.
Belirten tarihten sonra tüketilmesinde sakınca bulunan, hastalığa veya rahatsızlığa sebep olabilecek ürünler, S.😭 olarak etiketlenmelidir.  Bu ürünler, belirtilen tarihten sonra tüketilmemelidir.
Tavsiye edilen tüketim tarihi (T.E.😭) etiketlemesi yapılan ürünler, belirtilen tarihte herhangi bir mikrobiyolojik bozulmaya uğramaz. Ancak ürün kalitesinde, ilk üretildiği tarihe oranla kalite farklılıkları oluşabilir. Örneğin ürünün renginde, tadında, yapısında değişiklikler ortaya çıkabilir.

 

Okunma Sayısı: 1768