TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ŞUBE BAŞKANI SERKAN DURMUŞ

ŞUBE BAŞKANI SERKAN DURMUŞ
BURSA
Yayına Giriş: 10.08.2010 Son Güncelleme: 10.08.2010

Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının tümüyle değiştiğini belirterek, bu dönemde dengeli beslenme ve halk sağlığının daha çok ön plana çıktığını belirtti. Konuyla ilgisi olmayan kişiler tarafından medya üzerinden yapılan açıklamaların tüketicileri yanlış yönlendirdiğini ifade eden Durmuş, bilimsel nitelik taşımayan önerilerin dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Durmuş, şu uyarılarda bulundu: ‘‘Ay boyunca gıda güvenliği, güvenilir gıda fiyatları ve benzeri birçok konu, görsel,işitsel,yazılı basınve internet ortamında yoğun biçimde ele alınmakta ve tartışılmaktadır. Bu zaman diliminde bilimsel nitelik taşımayan ve konuyla ilgisi olmayan kişilerin medya üzerinden yaptığı yorum ve öneriler, tüketicileri yanlış yönlendirmektedir. Halk sağlığının olumsuz etkilenmemesi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için; gıda bilimi ve teknolojisi  konusunda eğitimi olmayan kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

GIDA DENETİMLERİNE ÖNEM VERİLMELİ

Gıda üretim, tüketim ve satış yerleri denetiminin etkin bir biçimde yapılması gerektiğini kaydeden Durmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘‘Gıda tüketimine bağlı sağlık sorunlarının yaşanmaması amacıyla, gıda üretim, tüketim ve satış yerleri denetiminin sıkı ve etkin yapılması; özellikle merdiven altı denilen yerlerde uygun teknolojik ve hijyenik koşullarda üretilmeyen gıda maddelerinin satışının engellenmesi, kişi ve kuruluşlarca kurulan  iftar çadırlarının sıklıkla denetlenmesi, satışa ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin kalite kontrolünün yapılmasına özen gösterilmelidir.‘‘

Okunma Sayısı: 1545