TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

“TARIM PLATFORMU” KURULMASINA YÖNELİK İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“TARIM PLATFORMU” KURULMASINA YÖNELİK İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MERKEZ
Yayına Giriş: 16.02.2022 Son Güncelleme: 16.02.2022

 Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış tarım politikaları yüzünden tüm alanlarda olduğu gibi tarım ve kırsal alanlarda da zor bir dönemden geçtiği bugünlerde,  yaşanan ciddi sorunlara dikkat çekmek ve ortak çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere; Odamız, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Derneği, Türkiye Ziraatçılar Derneği, KESK Tarım Orkam-Sen, ve TARGEV olarak, belirlenecek ortak ilkeler çerçevesinde bir "Tarım Platformu" kuruluş çağrısı yapıldı. 26 Ocak 2022 tarihinde sektörün bileşenleri meslek odaları, birlikler, dernekler, sendikalar, kooperatifler olmak üzere 26 adet kuruma gönderilen çağrı metni sonrası katılan kurum temsilcileri ile "Tarım Platformu" ilk toplantısını 12 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 14.00`de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez yaparak, görüş ve önerilerle "Tarım Platformu"nun amacı, ilkeleri ve nasıl bir çalışma yöntemi yürütüleceği konularında ortak karar almanın önemini vurguladı. Toplantıya; Odamızdan Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü ve 2. Başkanı Murat Şanlı,, KESK Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Ahmet Keleş, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uğurlu, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, TARGEV Genel Başkanı Sami Doğan, Veteriner Hekimleri Derneği (VHD) Genel Başkanı Dr. Gülay Kabasakal Ertürk, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği`nden Mustafa Bektaş, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği`nden (SÜRKOOP) Mine Canikli, Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) II. Başkanı Petek Ataman, Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar ve Tüketici Hakları Derneği Dış İlişkilerden ve Projelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oral Ergüneş, Tüm Üretici Köylü Sendikası`ndan (TÜM KÖY SEN) Lokman Işık, Türkiye Ormancılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aytaç, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜS- KOOPBİR) temsilen Nüvit Soylu ve zoom uygulaması üzerinden katılım sağlayan Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Akcan katılarak konu ile ilgili olarak görüş ve önerilerini açıkladılar. 

Toplantıya ayrıca KESK Tarım Orkam-Sen Genel Eğitim, Basın Yayın ve Sosyal İlişkiler Sekreteri Erdoğan Ber, TARGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Seydi Millioğulları,  TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Sayman Üyesi Nevzat Özer ile Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Erman Çağdaş, Genel Sekreter M. Bülent Torunbalcı, Basın Danışmanı Funda Gacal, Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gizem Aydın, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkan Yardımcıları Hidayet Muslu ile Dr. Erhan Ekmen, Veteriner Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Dede de katıldılar.

Toplantıda; Platform Yürütme Kurulu`nun KESK Tarım Orkam-Sen, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraatçılar Derneği, Veteriner Hekimler Derneği tarafından oluşması; Dönem Sözcülüğünün 6`şar aylık olması ve ilk dönem sözcülüğünün TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından yürütülmesi; olağandışı gündemler dışında aylık toplantıların yüz yüze veya uzaktan bağlantı yoluyla yapılması; Çağrı yapılan ve katılmak isteyen kurumlara Platform amacı ve çalışma ilkelerinin iletilmesi; Şubat ayı içerisinde gerekli çalışmaların tamamlanarak "Tarım Platformu"nun ortak Basın Toplantısı ile kamuoyuna duyurulması kararlaştırıldı.

Okunma Sayısı: 292