TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI AYŞE AYŞİN IŞIKGECE İLE GÖRÜŞTÜK

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI AYŞE AYŞİN IŞIKGECE İLE GÖRÜŞTÜK
MERKEZ
Yayına Giriş: 25.01.2022 Son Güncelleme: 25.01.2022

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, 24 Ocak 2022 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Sn. Ayşe Ayşin Işıkgece ile makamında bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Görüşmeye, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sn. Selman Ayaz, Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü, Yönetim Kurulu 2. Başkanımız Murat Şanlı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ferda Gençay ve Esef Özat katılmıştır.

Yapılan görüşmede, meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunları aktarılmış, bu sorunların ve çözüm önerilerimizin yer aldığı bir dosya da kendilerine sunulmuştur. Özellikle gıda sektöründe çalışması zorunlu personel olarak çalışan binlerce üyemizin yaşadığı sorunların daha detaylı ve çözüm odaklı bir yaklaşım ile çözülebilmesi için Odamızın da içinde yer alacağı bir çalışma komisyonu oluşturması talebi iletilmiş, Sn. Bakan Yardımcısı bu öneriyi olumlu karşılamış, gerekli talimatları vermiş ve en kısa sürede bu çalışmanın başlatılacağını ifade etmiştir.

2022 yılında kamuda İstihdam ile ilgili olarak da Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli tarafından verilen talimat doğrultusunda bir çalışma başlatıldığı yönündeki bilgi de Yönetim Kurulu Üyelerimizle paylaşılmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü, çözüm odaklı pozitif yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür etmiş, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası`nın halkımızın gıda güvenliği konusunda, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren her konuda yapılacak çalışmalara katkı koymaya hazır olduğunu bildirmiştir.

 

 

Okunma Sayısı: 547