TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI DRNİHAT PAKDİL İLE GÖRÜŞTÜK

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI DRNİHAT PAKDİL İLE GÖRÜŞTÜK
MERKEZ
Yayına Giriş: 17.06.2022 Son Güncelleme: 17.06.2022

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, 17 Haziran 2022 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ile makamında bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmeye, Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü, Yönetim Kurulu 2. Başkanımız Murat Şanlı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Esef Özat, Ferda Gençay ve Funda Uyar Özpınar katılmıştır.

 

Yapılan görüşmede, kamuda gıda mühendisi istihdamının önemi, istihdam edilen gıda mühendisi sayının mutlaka artması gerektiği, özel sektörde Çalıştırılması Zorunlu Personel (ÇZP) olarak çalışan meslektaşlarımızın sorunları ve çözüm önerileri, hijyen eğitimlerinin meslektaşlarımıza zorunlu tutulmasının yanlışlığı, coğrafi işaretli gıda ürünlerinin denetiminde Odamızın ve meslektaşlarımızın üstlenebileceği rol, gıda sanayi envanterleri için kaynak olarak da kullanılan kapasite raporlarının hazırlanması sırasında özellikle teknik eleman çalıştırma zorunluluğundan kaçınmak için ilgili makamlara vermek üzere 30 beygir motor gücünün altında kalacak şekilde düzenletilen kapasite / ekspertiz raporlarının durumu gündeme getirilerek, bunların çözümünde Bakanlığın katkı ve destekleri talep edilmiştir. Ayrıca bu sorunların ve çözüm önerilerimizin de yer aldığı dosyamız da görüşme sırasında kendilerine sunulmuştur.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren her konuda yapılacak çalışmalara katkı koymaya ve kurumlar arası işbirliklerine her zaman açık ve hazır olduğunu bildirmiştir.

 

Okunma Sayısı: 354