TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRÜ HARUN SEÇKİN İLE GÖRÜŞTÜK

MERKEZ
Yayına Giriş: 07.12.2021 Son Güncelleme: 07.12.2021

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar üzümcü, Yönetim Kurulu 2.Başkanımız Murat Şanlı ve Oda Hukuk Müşavirimiz Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu, 7 Aralık 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sn.Harun Seçkin`i makamında ziyaret etti.

Gıda ve Kontrol Genel Müdür yardımcısı Sn.Selman Ayaz`ın da hazır bulunduğu görüşmede Odamızın; gıda işletmelerinde çalışan Oda üyelerine düzenlediği "Çalıştırılması Zorunlu Personel Üyelik Belgesi (ÇZP)" belgesinin hem meslektaşlarımızın haklarının korunması hem de gıda güvenliğinin sağlanması açısından ne kadar gerekli ve önemli olduğu aktarıldı.

Odamızın üyelerine düzenleyerek takibini yaptığı bu belge ile gıda mühendislerinin mesleki onurlarının ve en önemlisi belge alma ön koşulu olan iş sözleşmesi ile kazandıkları sosyal ve özlük haklarının yasalar çerçevesinde korunduğu vurgulandı.

Yapılan denetimlerde ÇZP belgelerinin etkin şekilde sorgulanmadığı ve incelenmediği dile getirildi ve bunun da gıda güvenliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması açısından ne kadar büyük önem arz ettiği belirtildi. Ayrıca belge kontrolünün etkin yapılmamasının, meslektaşlarımızın hak kayıpları yaşamasına ve daha birçok olumsuzluğa neden olduğu dile getirildi. 

Görüşme sonucunda, yaşanan olumsuzlukların düzeltilmesi için gerekli çalışmaların yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Okunma Sayısı: 310