TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

TMMOB DÜNYA SU GÜNÜ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TMMOB DÜNYA SU GÜNÜ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MERKEZ
Yayına Giriş: 25.03.2019 Son Güncelleme: 25.03.2019

 

TMMOB adına düzenleyiciliğini Odamız, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası`nın üstlendiği "TMMOB Dünya Su Günü Sempozyumu"nu 23 Mart 2019 tarihinde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu‘nda gerçekleştirdik.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve üyelerimizle birlikte yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı sempozyum "Susuz Yaz" filminden bir kesitin gösterimi ile başladı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz‘ın açılış konuşması ardından çağrılı sunumlardan oluşan iki oturum ve bir panel gerçekleştirildi.

"Su Yönetimi" üzerine Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör`ün moderatörlüğündeki ilk oturumda; Su ve Politika üzerine TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Küçük (Meteoroloji M.O.), Suyun Metalaşması ve Su Hakkı üzerine Arş. Gör. Dr. Nevzat Samet Baykal (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri), İklim Değişikliği ve Su üzerine Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisi) birer sunum gerçekleştirdiler.

İkinci oturumda Tarımsal ve Kentsel Su Politikaları kapsamında Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Zeki Taydaş`ın moderatörlüğünde; "Tarımsal Su Politikaları" üzerine Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık ve "Kentsel Su Politikaları" üzerine İnşaat Mühendisleri Odası Su ve Enerji Yapıları Kurulu üyesi Hasan Yaşar Akyar birer sunum gerçekleştirdiler.

Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Ali Uğurlu`nun yönettiği "Erişilir ve Güvenilir İçmesuyu Hakkı" konulu panelde Onur Kurulu Üyemiz Gıda Mühendisi Atakan Günay, Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Ahmet Apaydın, Çevre Mühendisi Prof. Dr. Nusret Karakaya (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) ve Ankara Tabip Odası adına Prof. Dr. Çağatay Güler panelist olarak birer sunum yaptılar.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz‘ın açılış konuşmasına ulaşmak için tıklayınız 

Okunma Sayısı: 325