TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

TMMOB SANAYİ KONGRESİ`NE KATILDIK

TMMOB SANAYİ KONGRESİ`NE KATILDIK
MERKEZ
Yayına Giriş: 20.12.2021 Son Güncelleme: 20.12.2021

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar Üzümcü, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Tufan Gündüzalp, Yönetim Kurulu Y.Üyemiz Sezgin Çalışkan ve Odamızın TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Songül, 17-18 Aralık 2021 tarihlerinde TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezinde (Selanik Cad. No:76 Kızılay / ANKARA) karma / hibrit olarak düzenlenen ve ana teması ana teması, tam iki yıldır dünyayı ve ülkemizi her açıdan etkileyen Covid-19 Pandemisi nedeniyle, "Pandeminin Türkiye ve Dünyadaki Etkileri ve Kapitalizmin Açmazları" olarak belirlen, TMMOB Sanayi Kongresi‘ne katılım sağladılar.

TMMOB Sanayi Kongresi 2021`in ana teması, tam iki yıldır dünyayı ve ülkemizi her açıdan etkileyen Covid-19 Pandemisi nedeniyle, "Pandeminin Türkiye ve Dünyadaki Etkileri ve Kapitalizmin Açmazları" olarak belirlenmişti.

Bilindiği üzere pandemi koşullarında, kapitalizmin neoliberal dönem sömürüsü yoğunlaşmış, işsizlik ve yoksullukta önemli artışlar yaşanmış, büyük can kayıpları ve halk sağlığı sorunları oluşmuş; kapitalist sistemin açmazları ekonomik, sosyal, sınıfsal bunalım öğeleri ile daha da boyutlanmıştır. Bu sorunlar kongrede pandemi merceğinden bakışla ele alınmış; sanayi politikaları, özel olarak sanayi sektörlerinin durumu, dünya genelinde teknoloji alanındaki güç ve hegemonya mücadeleleri, kamu kaynaklarının kullanım durumu, kapitalizmin "yeşil dönüşüm" arayışları, halk/toplum sağlığı sorunları, emeğin durumu, mühendislerin koşulları, bölüşüm sorunları, dünden bugüne ve geleceğe yönelik planlama, kalkınma, sanayileşme politikaları; bağlantılı birçok alt başlıkla birlikte ele alınmış ve alternatif çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşılmıştır. Bu bağlamda kongrede, kapitalizm, neoliberalizm ve sanayinin içinde bulunduğu açmazlar pandeminin özgül koşullarında tespit, sergileme ve başka bir dünya özlem ve mücadelesinin alternatiflerinin oluşumuna katkı koymayı amaçlamıştır. 

undefined 

undefined

Dosyalar
Okunma Sayısı: 295