TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği -Bulaşanlar Genel Talimatı Yayınlandı

Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği -Bulaşanlar Genel Talimatı Yayınlandı
MERKEZ
Yayına Giriş: 15.04.2025 Son Güncelleme: 15.04.2025

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddelerine, Gıda Hijyeni Yönetmeliğine, Yem Hijyeni Yönetmeliğine, Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğe ve Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliğinin 'sorumluluklar ve izleme' başlıklı 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan “Bulaşanlar Genel Talimatı" Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sisteminde (KAYSİS) yayımlanmıştır.

Talimatta birincil üretim dâhil gıda ve yem işletmecilerinin Gıda ve Yem Hijyeni Yönetmelikleri kapsamında faaliyet yürütmeleri gereken bulaşanlar yer almaktadır. Gıda ve yem işletmecilerinin 5996 Kanun ve ilgili diğer mevzuat kapsamındaki sorumlulukları hatırlatılmaktadır. Aynı zamanda Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğ ve Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliğinde maksimum limit belirlenmemiş bulaşanlar için yürütülmesi gereken faaliyetler de açıklanmaktadır.

Talimata ulaşmak için tıklayınız.

Okunma Sayısı: 46