TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ULUSLARARASI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇILIK VE ETİK SEMİNERİNE KATILIM SAĞLADIK

ULUSLARARASI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇILIK VE ETİK SEMİNERİNE KATILIM SAĞLADIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 30.05.2022 Son Güncelleme: 30.05.2022

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube olarak, 27 Mayıs 2022 Cuma günü Yönetim Kurulu Üyemiz Cem KÖYLÜOĞLU Tarım ve Gıda Etiği Derneği`nin (TARGET)  İstanbul`da, 2022 Uluslararası Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) bağlamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Avrupa Tarım ve Gıda Etiği Birliği (EurSafe), Friedrich Ebert Vakfı (FES) ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜRKOOP) işbirliği ile düzenlediği "Uluslararası Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Etik Semineri" ne katılım sağladı.

Çok sayıda ülkeden katılımcının yer aldığı programda konuşan uzman isimler biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlik ve okyanusların tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, küçük ölçekli balıkçılık faaliyetlerinin çevresel faaliyetler açısından çok önemli bir konu teşkil ettiğine dair vurgu yaptılar.

Katılımımızdan dolayı büyük memnuniyet duyan program paydaşları ile odamızın faaliyetleri hakkında konuşuldu. Birlikte yapılabilecek aktiviteler ve etkinlikler hakkında görüşüldü.  

 

Okunma Sayısı: 228