TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİİKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ZİRVESİNE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ CEMİL GÜLSU KONUŞMACI OLARAK KATILIM SAĞLADI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİİKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ZİRVESİNE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ CEMİL GÜLSU KONUŞMACI OLARAK KATILIM SAĞLADI
İSTANBUL
Yayına Giriş: 20.12.2022 Son Güncelleme: 20.12.2022

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil GÜLSU 14-15 Aralık 2022 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik" Zirvesine konuşmacı olarak katılım sağlayıp sunum gerçekleştirdi.

Sunumda; Çok az kaynağımız olduğunu ve herkese besin ulaştırmakta zorlanacağımızı belirterek içinde bulunduğumuz dönemde kaynaklarımızı çok fazla kullandığımızdan bahsetti. En çok su tüketen sektör olan gıda sektörü olması da su krizine sebebiyet verebileceğini açıkladı.

Küresel ısınma ile beraber ekvator bölgesinde sıcaklığın 2.5 derece ısınması sebebiyle balıklar kuzeye doğru gitmesi gibi bir çok doğal dengeyi bozan durumla karşı karşıya olduğumuzu dile getirip tarım alanlarını düzgün kullanmamız gerektiğinden bahsetti.

Gıdada arzın azaldığını ve gıda krizi ile baş başa kaldığımızı göz önünde bulundurmamız gerektiğini söyleyerek arge, teknoloji, etkili kaynak kullanımı gıda mühendisleri ile inovasyonlarla ve sürdürülebilirlik kavramı ile birlikte Avrupanın sürdürebilirlik noktasını yukarıya taşıyacak insanların gıda mühendislerinin olabileceğini tartıştığını belirterek sözlerini noktaladı. 

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.   

 

Okunma Sayısı: 278