TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

``YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU``

``YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU``
BURSA
Yayına Giriş: 04.02.2011 Son Güncelleme: 04.02.2011

04 Şubat Cuma günü yaptığı basın açıklamasında yüksek fruktozlu mısır şurubunun kanserojen etkisine yönelik araştırmanın mutlaka yapılmasını söyleyen Şube Başkanımız Serkan DURMUŞ, kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Kamuoyunda ‘‘mısır şurubu‘‘veya ‘‘yüksek fruktozlu mısır şurubu‘‘olarak bilinen fruktozun doğal şeker olduğunu ifade eden DURMUŞ, herhangi AB veya ABD ülkesinde sağlık riski sebebiyle bu şurubun  yasaklanmadığını söyledi. Fruktozun meyvelerde bulunan doğal şeker olduğunu anlatan DURMUŞ, ‘‘Çay şekeri ya da beyaz şeker‘‘ olarak bilinen sakarozu oluşturan iki temel yapıdan birisidir, diğeri glikozdur. Ticari fruktoz üretiminde hammadde olarak nişasta kullanılmaktadır. Ülkemiz gıda mevzuatına ve AB Gıda Mevzuatı‘ na göre de yüksek fruktozlu mısır şurubu ‘şeker‘ kapsamındadır. Katkı maddesi veya suni bir kimyevi madde değildir‘‘ diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2074