TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

1.GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU

1.GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU

Yayına Giriş: 0

23-24 Eylül 2004 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ortaklaşa olarak Van`da düzenlenen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu`nda sunulan bildirilerin yer aldığı kitapta, lor peynirinden cevizli sucuğa, kuruttan torba yoğurduna, pişmaniye, cezerye ve pestilden erişteye, bozadan nar ekşisine, salepten aşureye, nohut ve sarı leblebiden andız pekmezine, sumaktan Beypazarı kurusuna, Hatay sünme peynirinden çökelek peynirine, kefirden lokuma, kestane şekerinden isota, şalgamdan kaymağa birçok geleneksel ürüne ilişkin toplam 99 bildirinin özet ve tam metni yer almaktadır. Birinci baskısı 200 adet basılan kitabın bu baskısı kısa sürede tükenmiştir.